Pasniegtas Rēzeknes SEZ komercsabiedrību gada balvas

22. augustā svinīgā pasākumā tika pasniegtas balvas Rēzeknes SEZ uzņēmējiem par 2023.gada sasniegumiem un darbības rādītajiem. Galvenās balvas ieguva uzņēmumi „VEREMS” RSEZ SIA un „FISHBOAT”  RSEZ SIA.

2024. gada 25. jūlijā, Rēzeknes SEZ komercsabiedrību gada balvas konkursa vērtēšanas sēdē, balstoties uz komercsabiedrību iesniegto un Rēzeknes SEZ pārvaldes apkopoto informāciju, tika noskaidroti uzvarētāji 8 nominācijās – “Videi draudzīgs uzņēmums”, “Gada inovācija”, “Rēzeknes SEZ gada debija”, “Gada eksportētajs”, “Sociāli atbildīgākais uzņēmums”, “Gada sadarbības partneris” , kā arī divas galvenās balvas “Gada mazais uzņēmums”  un “Gada lielais uzņēmums”. Vērtēšanas komisijas sastāvā bija Rēzeknes SEZ Uzraudzības padomes priekšsēdētaja Ērika Teirumnieka, Uzraudzības padomes locekle Ilvija Pastare, Rēzeknes SEZ Uzņēmējdarbības komisijas priekšsēdētājs Gints Jačuks, Rēzeknes SEZ pārvaldes pārvaldniece Maija Meirāne.

Pēc vērtēšanas rezultātiem, 22. augusta pasākuma laikā tika apbalvoti sekojoši uzņēmumi:

  • Gada lielais uzņēmums  – “VEREMS” RSEZ SIA

“VEREMS” RSEZ SIA ražo lielformāta bērza saplāksni, kas pēc izmēriem ir lielākais pasaulē un ko plaši izmanto gan auto industrijā, gan celtniecībā, gan, piemēram, tankkuģu būvniecībā. Pērn sākusies lielformāta koka konstrukciju montāža uzņēmuma paplašināšanās projektā, kas Rēzeknes novadā radīs aptuveni 70 jaunas darba vietas un dos iespēju paplašināt “Latvijas Finiera” piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu Šobrīd VEREMS nodrošina darbu vairāk nekā 360 darbiniekiem un ir lielākais darba devējs visā Rēzeknes novadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza vairāk kā 54 miljonus eiro.

  • Gada mazais uzņēmums  – “FISHBOAT” RSEZ SIA

“FISHBOAT” RSEZ SIA specializējas alumīnija motorlaivu ražošānā. Tās ir izgatavotas no augstas kvalitātes materiāliem un komponentiem, kas ir lieliski piemēroti izaicinošajiem Ziemeļeiropas ūdeņiem un laikapstākļiem. Vairāku gadu laikā “Vizion” inženieri un dizaineri ir izstrādājuši ātras, drošas laivas, kas apvieno unikālas kuģošanas iespējas, svaru un izturību. “FISHBOAT” RSEZ SIA speciālisti nodrošina individuālus risinājumus jebkura aprīkojuma uzstādīšanai un pieslēgšanai atbilstoši klienta prasībām. Uzņēmums 2023.gadā nodarbināja 21 darbinieku. Uzņēmuma apgrozījums 2023.gadā sasniedza 1 295 870 EUR.

  • “Videi draudzīgs uzņēmums” – RSEZ „MAGISTR- FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA 

“RSEZ „MAGISTR- FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA ražo dažādu veidu un struktūru sintētiskās tauvas, kuras tiek plaši izmantotas zvejniecības nozarē, celtniecībā, lauksaimniecībā, kuģu un jahtu takelāžā, rūpnieciskajā un sporta alpīnismā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem tehniskā tekstila ražotājiem Austrumeiropā.”

Uzņēmums sāka otrreizēji pārstrādāto polimēru izmantošanu zvejniecības un kuģniecības tauvu ražošanā. Regranulāts tiek iegūts pārstrādājot nolietotus zvejniecības tīklus, traļus un tauvas, kas ļauj izvairīties no pasaules okeāna piesārņošanas un aizsargāt floru un faunu no sintētiskām atlikām. Ar Rēzeknes SEZ pārvaldes atbalstu 2023. gadā tika realizēts projekts, kura ietvaros uzņēmuma administratīvajās telpās tika uzstādīts siltumsūknis, tādejādi nodrošinot mūsdienu ekoloģisko prasību izpildi un samazinot uzņēmuma elektroenerģijas izmaksas.

  • “Gada inovācija” – SIA „LEAX Rēzekne” RSEZ

Galvenie SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ darbības virzieni ir sērijveida metālapstrādes darbu veikšana, izgatavojot detaļas autotransporta, kalnrūpniecības, instrumentu ražošanas, industriālo un elektroietaišu nozarei.

2023.gadā uzņēmums, investējot 0,5 miljonus eiro, ir ieviesis Detaļu nitrēšanas termiskās apstrādes procesu. Uzstādītais aprīkojums ļauj veikt sērijveida apstrādes darbus, vienlaicīgi termiski apstrādājot detaļu kravas līdz 1,5 tonnām. Pašlaik tas ir vienīgais tādas veikspējas nitrēšanas termiskās apstrādes procesa aprīkojums Baltijas valstīs. Tā esamība ļaus uzņēmumam ilgtermiņā piedāvāt šādus pakalpojumus saviem klientiem.

  • “Rēzeknes SEZ gada debija” – SIA “Baibiņa” RSEZ

Uzņēmuma galvenās darbības jomas ir kokapstrāde (koka palešu, kokogļu un akustisko paneļu ražošana) un nekustamo īpašumu iznomāšana. Uzņēmums iznomā industrialās, ražošanas, biroja un citas telpas. SIA “Baibiņa” RSEZ attīstās un atrod jaunus veidus, kā paplašināt savu klientu loku. Uzņēmuma produkcija, piemēram, restorānu kvalitātes kokogles, ir pazīstama ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, piemēram, Francijā un citās Eiropas valstīs. 2023.gadā SIA “Baibiņa” RSEZ  ir pievienojies Rēzeknes SEZ uzņēmēju pulkā. Uzņēmuma apgrozījums 2023.gadā bija   2 239 220 EUR un tas nodarbināja 35 darbiniekus.Pērn uzņēmums ir veicis investīcijas 899 843 EUR apmērā. Iegādātas un renovētas ēkas, kas veiksmīgi izīrētas citiem uzņēmumiem.

  • “Gada eksportētajs” – “Optoelektronika LV” RSEZ SIA

“OptoElektronika LV” RSEZ SIA montē tīkla kabeļus visu veidu datu tīkliem. Uzņēmums piedāvā standarta risinājumus, kā arī pielāgojas speciālām klientu lietojumprogrammām. “OptoElektronika LV” RSEZ SIA produktu klāsts svārstās no kabeļiem līdz iepriekš samontētiem sadales paneļiem. Uzņēmums nodarbina vairāk kā 300 darbiniekus un ir viens no lielākajiem darba devējiem pilsētā.

Uzņēmuma eksporta apjoms 2023.gadā sasniedza 4 290 137 EUR. Caur Vācijas mātes uzņēmumu preces tiek nogādātas Eiropā, ASV, un Ķīnā. Tiek apgūts ari Skandināvijas tirgus. Specializēto starptautisko izstāžu apmeklēšana. Zviedrijā , Somijā. Tagad top pirmie pasūtījumi Ukrainai.

  • “Sociāli atbildīgākais uzņēmums” – “Rēzeknes Dzirnavnieks” RSEZ AS

“Rēzeknes Dzirnavnieks” RSEZ AS  ir viens no lielākajiem graudu elevatoriem Latgales reģionā. Uzņēmums nodrošina ērtu, ātru graudu pieņemšanu un pirmapstrādi, kā arī kvalitatīvu un drošu graudu uzglabāšanu vairāk kā 650 konvencionālo un vairāk kā 100 bioloģisko graudu audzētājiem Latgalē. Uzņēmuma ilggadējo panākumu un stabilitātes atslēga ir visa saliedētā kolektīva nopelns, katra darbinieka profesionālā un individuālā pieeja klientiem.

Uzņēmums finansiāli atbalsta biedrību ’’Autisma atbalsta punkts Rēzeknē’’, palīdzot individuālo nodarbību organizēšanā bērniem ar īpašām vajadzībām, kā arī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Sporta pārvaldi.

  • “Gada sadarbības partneris” – RSEZ SIA „IRBIS Technology”

“RSEZ SIA „IRBIS Technology” nodarbojas ar viedo elektrosadales skapju ražošanu un ražošanas procesu automatizācijas kompleksa sistēmu izstrādi. Uzņēmums sniedz elektrosadales iekārtu projektēšanas, elektrosadales iekārtas montāžas, palaišanas-iestatīšanas un elektroiekārtu audita pakalpojumus.

“RSEZ SIA „IRBIS Technology nominācijai izvirzīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales reģiona Rēzeknes nodaļa.

Rēzeknes SEZ pārvalde pasākuma laikā par ieguldījumu Rēzeknes SEZ tēla popularizēšanā un aktīvu iesaisti zonas un pašvaldību projektos pasniedza pateicības rakstus:

  • SIA “Midis” RSEZ valdes priekšsēdētājam Nikolajam Pušņakovam;
  • „LATSTAB” RSEZ SIA valdes priekšsēdētājam Staņislavam Ratinskim.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrību Gada balvas konkurss tiek organizēts jau 12. gadu. Gada balvas konkursa galvenais mērķis ir atzinīgi novērtēt un godināt sekmīgākās Rēzeknes SEZ komercsabiedrības un to produktus, kā arī to ieguldījumu Rēzeknes SEZ attīstībā.

Sagatavoja:
Daiga Utāne,
Rēzeknes SEZ pārvaldes komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste.
Tālrunis: (+371) 2863 3550; e-pasta adrese pr@rsez.lv; mājas lapa: www.rsez.lv