Noslēdzies inovatīvo biznesa ideju konkurss “Nākotnes atslēga 2024”

 

Šī gada 8. februārī noslēdzās Latgales plānošanas reģiona (LPR) inovatīvo biznesa ideju konkurss “Nākotnes atslēga 2024”. Konkursa 2. kārtai tika izvirzīti 11 ideju autori, lai turpinātu sacensību par galveno balvu – apmaksātu pieredzes apmaiņas braucienu uz Norvēģiju.

 

Inovatīvo biznesa ideju konkursā tika saņemtas visdažādākās idejas– veselības veicināšanas pakalpojumu izveidošanā sociālās uzņēmējdarbības jomā, inovatīvu saules bateriju ražošanā, pārtikas produktu modernizēšanā, tiešsaistes mācību materiālu izveidošanā,  prasmju pakalpojumu platformas izveidē un militārās jomas inovācijās, lauksaimniecības zemju izīrēšanā privāti audzētiem sakņu augiem un dārzeņiem un daudzas citas inovatīvas idejas. Kā atzīst LPR UAP projekta vadītāja Sarmīte Teivāne: “Šis konkurss ir laba platforma, lai izdarītu savu pirmo soli savas idejas realizēšanai, pierakstītu to uz papīra un publiski izstāstītu par to citiem.”

 

Konkursa otrajā kārtā 9 dalībnieki prezentēja savas biznesa idejas, cenšoties iegūt galveno balvu – pieredzes apmaiņas uz Norvēģiju. Latgales plānošanas reģiona speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks, konkursa Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Vladislavs Stankevičs  iedrošināja dalībniekus būt drosmīgiem – “Viena no svarīgākajām uzņēmēja īpašībām ir drosme. Iet, darīt nebaidīties un nepadoties savas idejas īstenošanā un mērķu sasniegšanā, mēģināt atkal un atkal, lai šīs ieceres materializētos.”

Galveno balvu ieguva piecu labāko ideju autori:

  • Alita Pavasare no Preiļu novada ar ideju par krekliņu apgleznošanu ar klienta bildēm tautastērpā.
  • Kārlis Staltmanis no Krāslavas novada ar ideju par trenažieriem ar strāvas ģenerēšanas funkciju “Energy for Charity”.
  • Elizabete Siņeviča no Daugavpils ar ideju par prasmju nomas pakalpojumu izveidojot tiešsaistes platformu, kurā cilvēki uz īsu laiku var iznomāt citu cilvēku prasmes un pieredzi.
  • Dāvis Klomāns no Rēzeknes ar ideju par 3D printētām tehnoloģiskām mācību mīnām militārajām mācībām.
  • Lovisa Ķerubine no Daugavpils ar ideju par izbraukuma autofrizētavu.

EEZ grantu atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” (UAP Latgale) partneri no Agderes reģionālā līmeņa pašvaldības jau pavisam drīz uzņems konkursa uzvarētājus, lai iepazīstinātu ar uzņēmējdarbības vidi Norvēģijā. Vēlreiz sveicam uzvarētājus un novēlam ideju autoriem piepildītu pieredzes apmaiņas braucienu uz Norvēģiju! Kā arī pateicamies visiem biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2024” dalībniekiem! Jūsu spēkos ir veidot Latgales nākotni jau šodien!

Pasākums tika rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai! #EEANorwayGrantsLatvia