Latgales tradicionālo kultūru un lauksaimniecības forums LBTU Malnavas koledžā jau 8. martā

Latgaliešu kultūras biedrība 8. martā plkst. 10.00 organizē Latgales tradicionālo kultūru un lauksaimniecības forumu “Esi i dori” par aktuālajiem jautājumiem lauksaimniekiem un citiem nozares interesentiem. Pasākumā būs iespējams piedalīties gan klātienē, Malnavas koledžā, gan vērot tiešraidē. Pasākumā piedalīsies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes  (LBTU) laboratorijas vadītāja Anda Rūtenberga-Āva, LBTU Zemkopības institūta direktore un pētniece Agrita Švarta, nozares pārstāvji: Aldis Ločemelis, z/s “Kotiņi”, Zanda Truškāne, SIA “Organic Products”, Sanda Ostaša, Rožleju vīna darītava, Gundega Sauškina, SIA “Very Bery”, dārzkope Daina Zvejsalniece, kā arī pārstāvis no LAD Austrumlatgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes. Pasākumu moderēs Dr. oec. Sandra Ežmale, LBTU Malnavas koledžas direktore.

Forumā dalībnieki runās par aktuāliem tematiem lauksaimniecības nozarē, kā arī atbildēs uz nozares pārstāvju interesējošiem jautājumiem, veicinot savstarpējo diskusiju. Forumā uzzināsim vairāk par laukaugu pētījumiem ilgtspējīgai saimniekošanai, iedvesmosimies no dažādu uzņēmēju pieredzes stāstiem, iemācīsimies, kā attīstīt permakultūru piemājas saimniecībā, un noskaidrosim, kāds atbalsts ir pieejams lauksaimniekiem.

Pasākuma plāns:

11:00 Ievadvārdi no Latgales kongresa lēmumu izpildes padomes

11:10 “Laukaugu pētījumi ilgtspējīgai saimniekošanai – laukaugu šķirņu saimniecisko īpašību novērtēšanas izmēģinājumi Latvijā un to rezultāti ” – Anda Rūtenberga-Āva, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte; Agrita Švarta, LBTU Zemkopības insitūta direktore, pētniece

11:50 Jautājumi un atbildes

12:00 “Praktiski piedāvājumi stratēģijai “Nu teiruma da golda”” – Aldis Ločmelis, zemnieku saimniecība “Kotiņi”; Zanda Trukšāne, SIA “Organic Products”; Santa Ostaša, Rožleju vīna darītava; Gundega Sauškina, SIA “Very Bery”

13:20 Jautājumi un atbildes

13:30 Pusdienas

14:15 “Permakultūru pielietošana piemājas saimniecībā” – Daina Zvejsalniece

14:45 Jautājumi un atbildes

14:55 “Pieejamais atbalsts lauksaimniecībā” – LAD Austrumlatgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pārstāvis

15:20 Jautājumi un atbildes

15:30 Kopsavilkums

Dalība gan klātienē, gan tiešsaistē ir bez maksas!

Dalībai pasākumā klātienē, Malnavas koledžā, aicinām pieteikties, aizpildot anketu šeit: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc99bOA5Zr6p-q41mdIOe-t5T0bCMXK7FWPsbIF0SyW7zkkbA/viewform

Tiešraidi varēs vērot gan Latgales kongresa mājaslapā: latgolyskongress.lv/, gan Latgaliešu kultūras biedrības Facebook lapā. Interesenti, kas vēlas uzdot jautājumus, ir aicināti tos iesūtīt uz epastu: latgalisubidreiba@gmail.com vai pasākuma laikā rakstīt FB komentāru sadaļā.

Kontaktinformācija jautājumiem: santa.rudze@gmail.com

Pasākumu organizē: Latgaliešu kultūras biedrība, LBTU Malnavas koledža un Latgales kongresa lēmumu izpildes padome (LKLIP).

Projektu” Latgaliešu kopienas līderības un piederības stiprināšana, īstenojot Latgales kongresa idejas” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts tiek realizēts no 03.04.2022. līdz 31.10.2024.