Daugavpiliešus 8. maijā aicina uz improvizācijas teātri DIVAS un diskusiju par Eiropas Parlamenta darbību

8. maijā Vienības namā EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs un Konrāda Adenauera fonds daugavpiliešiem piedāvā unikālu iespēju iesaistīties Eiropas dienas pasākumos apmeklējot skatītāju simpātijas iekarojušo improvizācijas teātri “Divas”, kas koncertzālē sāksies pl.: 10:40.

Anete Bendika un Elīna Geida uz skatuves kopā jau vairāk kā 10 gadus. Aizvadītas vairākas veiksmīgas sezonas ar izpārdotām zālēm Rīgā un citviet Latvijā. DIVU mērķis ir skatītājiem nodrošināt izklaidējošu programmu, aizvedot emociju un fantāzijas ceļojumā, kurā pāri visam dominēs humors un smiekli. Gatavojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Improvizācijas teātris “Divas” ar dažādu improvizētu stāstu palīdzību, rosinās jauniešus un pilsētniekus nepalikt vienaldzīgiem un piedalīties vēlēšanās, kas notiks 8. jūnijā.
Uzreiz pēc teātra daugavpiliešiem būs iespēja, moderatora Renāta Kairis vadībā, iesaistīties diskusijā ar Eiropas Parlamenta deputātiem Ivaru Ijabu, Inesi Vaideri un deputāta kandidātiem diskutēt par Eiropas Parlamenta darbu, demokrātijas vērtībām u.c. aktuāliem Eiropas tematiem.

Pēc pasākuma visi klātesošie tiks aicināti piedalīties EIROPAS PAGALMA SVĒTKOS Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Vienības pamatskolas pagalmā, kur ar plašu svētku programmu tiks svinēta Latvijas 20 gade Eiropas Savienībā.

Pasākumu finansē Konrāda Adenauera fonds, kas nes pirmā Vācijas kanclera vārdu kopš 1964. gada; bet nodibināts jau 1955. gadā kā Kristīgi demokrātiskās izglītības sabiedrība.

Konrāds Adenauers bija Federālās Vācijas pirmais kanclers no 1949. līdz 1963. gadam. Būdams kanclers un CDU priekšsēdētājs, viņš ļoti būtiski ietekmēja politikas virzību pēckara Vācijā. Adenauers lielu nozīmi piešķīra sadarbībai ar Rietumiem saistībā ar Eiropas vienotību un dalību NATO, viņa nopelns bija arī sociālās tirgus ekonomikas sistēmas ieviešana.

Politiskajā izglītībā Konrāda Adenauera fonds gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī iestājas par mieru, brīvību un taisnīgumu. Demokrātijas stiprināšana, Eiropas vienotības veicināšana, transatlantisko attiecību intensifikācija un sadarbība attīstības politikā ir fonda īpašie darbības aspekti – iesaistoties ideju bankās un konsultatīvās aģentūrās, rīkojot konferences, izstādes un kongresus, kā arī atbalstot jaunos talantus.

Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī.

Papildu informācija: Oskars Zuģickis, “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv, t.: 26565858