Folkloras festivāls Daugavpilī ir sasniedzis savu kulmināciju!

Jau no vakardienas, 20. jūnija, ar Jāņu dienas dziesmām latviešu, lietuviešu, baltkrievu un somu valodās tiek pieskandināts A. Pumpura skvērs, Tradīciju mājā izstādē „Kuodeiluos” smaržo Jāņu zāles, bet dienas noslēgumā ikviens svētku dalībnieks un apmeklētājs var izlocīt kājas jestros dančos.

Svētku svinēšana turpinās arī šodien, 21. jūnijā.

No pl. 10.00 līdz pat pl. 18.00 ir iespēja piedalīties fotoorientēšanās spēlē „Noķer Jāņus Daugavpilī”, kur jautrā un atraktīvā veidā var ne tikai uzzināt par Jāņu dienas tradīcijām, bet arī iepazīt Daugavpilīi.

Plkst. 17.30 Tradīciju mājā (Rīgas ielā 22a, ieeja no Saules ielas puses) notiks pēdējais festivāla sarunu klubs „Papardēs”, kurā tiks runāts par Jāņiem kā Latvijas Kultūras kanona vērtību, Jāņu būtību, kā arī kristīgo un pirmskristīgo tradīciju mijiedarbību. Diskusiju vadīs folkloriste, mūziķe, folkloras kopas „Grodi” dibinātāja, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Aīda Rancāne. Diskusijā piedalīsies priesteri Andris Ševels un Aigars Bernāns, filozofe Baiba Felce un folklorists Aigars Lielbārdis.  Diskusiju būs iespēja vērot arī tiešsaistē, Daugavpils Starptautiskā folkloras festivāla feisbuklapā.

Bet plkst. 19.00 A. Pumpura skvērā visi tiek aicināti uz koncertu „Sasagrīze Juoņa bārni”, kura degsim ugunskuru, sadziedāsim un sadancosim. Koncertā piedalīsies folkloras kopas “Grodi”, “Svātra”, “Rūtoj”, “Ritam”, “Belarician miracle” (Lietuva), folkloras deju grupa “Kuhmon Keiketys Ry” (Somija),  grupas “Dzilna” un “Teikas muzikanti”.

Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.

Festivālu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes Vienības nams Latviešu un latgaliešu kultūras centrs sadarbībā ar biedrību Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs”, nodrošinot Daugavpils iesaisti Eiropas kultūras ceļā Singing Heritage Route”.

Informējam, ka pasākumu laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija: DVPI “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, t.: +371 654 27752,  www.vienibasnams.lv; FB: Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls