Dienvidlatgales jaunieši un pedagogi tiksies dejas, dziedāšanas un folkloras meistarklasēs

Lai Dienvidlatgales iedzīvotājos stiprinātu Latvijas valsts nacionālo identitāti un veicinātu sabiedrības saliedētību, kā arī, sagatavotu Dienvidlatgales skolu jauniešus u.c. interesentus XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skatēm, biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs”, sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada Izglītības pārvaldēm, 2024. gada septembrī un oktobrī rīko izglītojošas meistarklases jauniešiem un pedagogiem par latgaliešu tautas tradīcijām.

Biedrība, Latgales Kultūras programma 2024* atbalstītā projekta ietvaros, piesaistot Latvijā atpazīstamus jomu ekspertus, rīkos dejas, dziedāšanas un folkloras jomu meistarklases:

  1. Deju meistarklase “No spēles līdz dejai” skolu jaunatnes deju kolektīvu un folkloras kopu vadītājiem.

Meistarklases norises laiks un vieta: 2024. gada 13. septembrī no pl.14:00 – pl.17.30 Augšdaugavas novada kultūra centrā “Vārpa”

Meistarklases vadītāja:  Dace Smirnova

Pieteikšanās: līdz 10. septembrim, aizpildot anketu: forms.gle/VJzchetDaDhXBt2EA

  1. Latgales deju un rotaļdeju meistarklase “No spēles līdz dejai” Augšdaugavas novada un Daugavpils valstspilsētas skolu jaunatnes deju kolektīvu (4.-8.kl.) dalībniekiem

Meistarklases norises laiks un vieta: 2024. gada 16. septembrī no pl.12:00 – pl.15.30 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādē “Vienības nams”

Meistarklases vadītāja:  Dace Smirnova

  1. Folkloras meistarklase Augšdaugavas novada un Daugavpils valstspilsētas skolu jaunatnes folkloras kopu vadītājiem un dalībniekiem

Meistarklases norises laiks un vieta: 2024. gada 11. oktobrī no pl.10:00 – pl.13.30 Augšdaugavas novada kultūra centrā “Vārpa”

Meistarklases vadītāja:  Liene Brence

Saziņai: Inese Zuģicka, e-pasts: inese.zugicka@inbox.lv, tel.nr. 26155633

Meistarklases notiek biedrības “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” īstenotā projekta “Mēs nākam tuvāk, lai jūs tiktu tālāk” ietvaros, ko atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” Latgales Kultūras programma 2024.