Aicinām uz diskusiju “No augsnes līdz galdam”


Kvalitatīvs ēdiens un dzērieni ir veiksmīga gastronomijas biznesa panākumu atslēga. Mainot veidu kā pārtiku ražojam, gatavojam un pasniedzam, varam gūt lielāku peļņu un konkurētspēju, kā arī samazināt uzņēmuma vides ietekmes un pagatavot ēdienu no vietējiem produktiem tā, lai piesaistītu vairāk ārvalstu un pašmāju klientu.

Aicinām smelties iedvesmu un iemācīties, ko jaunu. Ja esi ēdināšanas uzņēmuma vadītājs, pavārs vai praktikants, arī ēdināšanas jomas students vai mācībspēks no Latgales reģiona, kā arī Latgales pašvaldību tūrisma jomas pārstāvisšis pasākums ir tieši Tev!

Šis ir trešais iedvesmas seminārs, kurā galveno uzmanību pievērsīsim pārtikai visā tās rašanās ceļā no augsnes līdz galdam. Ar labās prakses pieredzi dalīsies Zviedrijas šefpavāre Frīda Nilsone un kulinārijas lauksaimnieks Saba Nazarians.

Frīda Nilsone (Frida Nilsson) ir visu Ziemeļvalstu restorānu kvalitātes un attīstības galvenā šefpavāre vietnē www.essgroup.se. Viņa ir piedalījusies arī vairākos Ziemeļvalstu un starptautiskos šefpavāru konkursos un ir godalgota šefpavāre.

Kulinārijas lauksaimnieks Saba Nazarian (Saba Nazarian) vada savu pilsētas saimniecību un ir jomas “No augsnes līdz saimniecībai” eksperts. Viņš un Frīda cieši sadarbojas un ir izveidojuši ilgtspējīgu modeli “No augsnes līdz galdam” un bezatkritumu audzēšanas un gatavošanas koncepciju.  

Aicinām kopā ar citiem viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvjiem no Latgales, Tartu un Viļņas reģioniem veidot izpratni un piedalīties diskusijā, kas ir apritē balstīta uzņēmējdarbība un kādas ir tās priekšrocības gastronomijas jomā. 

Datums: 2024. gada 8.maijs
Laiks: 15.00-16.30
Formāts: Zoom

Valoda: angļu ar paralēlu tulkojumu latviski

Iedvesmas semināram reģistrējies te: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7dI6xI1vrQYM9rGM0ssoGIubapb6oHbF5bhcdrT9nMedRyg/viewform?usp=sf_link


Reģistrācijas termiņš: 07.05.2024.


Projektu “Apritīgas izmaiņas pārtikas jomā” (Circular FoodShift) īstenojam ar mērķi stiprināt aprites ekonomikā balstītu kapacitāti pārtikas jomā un palielināt starpnozaru sadarbību. Darbojamies ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu un līdzfinansējumu, lai izveidotu apritīgu un ilgtspējīgu pārtikas reģionu.

 
Projekta partnerorganizācijas un sadarbības partneri: