Tikšanās – Vides interešu aizstāvība: ZAĻĀ GAISMA TIKT SADZIRDĒTIEM!

Biedrība “Zaļā brīvība” sadarbībā ar “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centru Daugavpils Vides dienu ietvaros aicina esošos un topošos vides interešu aizstāvjus, aktīvistus, kā arī jaunatnes izglītotājus uz satikšanos neformālā atmosfērā 20. aprīlī no plkst. 16.30 – 18.00, kur būs iespējams uzzināt par dažādām sabiedrības līdzdalības un interešu aizstāvības iespējām, kā arī apmainīties ar pieredzi par veiksmīgākajām interešu aizstāvības metodēm un  to, kā panākt, lai sabiedrībai būtu lielāka ietekme uz pašvaldības un valsts virzību.

Pasākumā varēsi:

  • Papildināt un atsvaidzināt zināšanas par sabiedrības līdzdalības un interešu aizstāvības iespējām Latvijā, kā arī uzzināt vides NVO pieredzi;
  • Gūt īsu ieskatu dažādos Eiropas Savienības fondos iecerētajās investīcijās, kas skars vidi, klimatu un bioloģisko daudzveidību, kā arī uzzināt, kā šo fondu izlietojumu iespējams ietekmēt pozitīvā virzienā;
  • Dalīties ar savu pieredzi “Pasaules kafejnīcā”, kopīgi meklējot efektīvākus veidus, kā panākt pozitīvu rezultātu vides interešu aizstāvībā savā pašvaldībā un Latvijā, kā arī kopīgi diskutēt par uzlabojumiem sabiedrības līdzdalības praksē kopumā.

Kad: 20.04.2023, no plkst. 16.30 – 18.00

Kur: Daugavpils Universitāte, Parādes iela 1a, 130.aud., Daugavpils.

Pasākums norit bez maksas. Lūgums iepriekš pieteikties, rakstot e-pastu uz valters@zalabriviba.lv un norādot dalībnieku skaitu. Pieteikties iespējams līdz pat pasākuma sākumam.

Pasākums tiek īstenots ar Eiropas Savienības finansēta projekta Pilsoņu observatorija Zaļā kursa finansēšanai un Eiropas Klimata iniciatīvas (EUKI) finansēta projekta Pretim klimatneitrālai ES: efektīvs ES fondu pielietojums  atbalstu.