Vasali Latgolā – latgalīši jau ūtrū reizi sabrauks Daugovpilī!

“Ziemassvētki sabraukuši rakstītām kamanām” no visiem ciemiem Latgalē amatnieki un mājražotāji atkal sabrauc Daugavpilī TC “DITTON” uz bagātāko Ziemassvētku dāvanu  tirdziņu!

Š.g. 22. decembrī no pl. 10.00 līdz pl. 16.00 TC “DITTON” (Cietokšņa iela 60)  Latgales plānošanas reģions (LPR), Latgales uzņēmējdarbības centrs un Latgales tematiskie ciemi rīko tirdziņu “ Vasali Latgolā – Latgalīši sabrauc Daugovpilī II”!

Piedalās amatnieki no Daugavpils un Rēzeknes pilsētām, kā arī no Krāslavas, Preiļu, Līvānu, Ludzas, Balvu, Augšdaugavas novadiem.

Visai ģimenei varēs  līdzdarboties un vērot Latgales amatnieku meistarklases:

▫ pie podniekiem Olgas un Valda Pauliņiem (Pauliņu keramika);

▫ pie keramiķa Raivo Andersona;

▫ pie stikla dekoru – mini vitrāžu izgatavošanas ar stikla mākslinieces Elvīras Škutānes, kas šogad LPR Latgales uzņēmējdarbības centrs rīkotajā konkursā “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” ieguva nomināciju “Gada amatnieks”;

*pie kurpnieka, ādas meistara, skalu grozu pinēja Andra Kačkāna.

Visas dienas garumā latgaliešu mūzika un dejas ar Kapelu “Augusti” , tradicionālie konkursi ar balvām no Latgales amatniekiem – latgaliešu valodas ātrie kursi, sadziedāšanās un sirsnīgas sarunas. Būs amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi, suvenīri un vēl daudz kas cits. Kā arī – darbosies latgaliešu virtuve ar gardām putrām no godalgotās “Gada lauksaimnieks” titula ieguvējas  zemnieku saimniecības Kotiņi pašu ražotās produkcijas. “Maizes muzeja’” maizīte un piparkūkas.

Visas lustes vadīs šarmantais latgalietis – Oskars Bērziņš!

Gaidīsim visus TC “DITTON”, viesmīlīgā gaisotnē kā jau Latgalē pienākas!

Papildu informācija: zanepra@inbox.lv