Uzņēmēji aicināti piedalīties Uzņēmēju pieredzes dienās 2023

Uzņēmēji aicināti pieteikties Uzņēmēju pieredzes dienām 2023, lai dalītos savā pieredzē un zināšanās par biznesa attīstību ar citiem uzņēmējiem un interesentiem, kuri vēlas iepazīt dažādu uzņēmumu un organizāciju pieredzi, iegūt jaunus biznesa kontaktus un, iespējams, kopīgi radīt jaunas biznesa idejas. Pieredzes dienu laikā ikviens uzņēmums un organizācija ir aicināti organizēt vizīti savā uzņēmumā, kopīgu diskusiju, forumu vai citu pasākumu sev piemērotākajā formātā, dalību reģistrējot platformā www.pieredzesdienas.lv. Uzņēmēju pieredzes dienas Latvijā norisināsies no 13. līdz 17. novembrim Pasaules uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros, kas vienlaicīgi notiek 180 valstīs.

Uzņēmēju pieredzes dienās arī šogad aicināti piedalīties ne tikai uzņēmumi, kas jau veiksmīgi darbojas nozarē, bet arī eksperti, uzņēmumu darbinieki, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī mācībspēki, kuru ikdiena saistīta ar uzņēmējdarbības jomu. Tēmu loks un pasākuma formāts ir katra Pieredzes dienu dalībnieka brīva izvēle, pielāgojot to savām šī brīža aktualitātēm un vajadzībām. Pēc pasākuma reģistrēšanas platformā www.pieredzesdienas.lv, ikviens interesents varēs pieteikties uzņēmumu un organizāciju piedāvātajos pasākumus.

Uzņēmēju pieredzes dienu digitālo platformu nodrošina Swedbank, iniciatīvu organizējot sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kā arī šogad iniciatīvai piepulcējoties Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK).

“Daļa no veiksmīgas biznesa attīstības ir sadarbība un komunikācija ar visiem nozarē iesaistītajiem, tāpēc dalīšanās pieredzē ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā varam ne tikai pastāstīt par aktualitātēm savā uzņēmumā, bet arī paplašināt biznesa kontaktu loku, radīt vidi jaunām biznesa idejām, rast risinājumus šī brīža izaicinājumiem un kopīgi turpināt Latvijas tautsaimniecības attīstību. Organizējot Uzņēmēju pieredzes dienas jau sesto gadu, esam pārliecinājušies par ieguvumiem, ko satikšanās un dalīšanās pieredzē sniegusi jau vairāk nekā 500 uzņēmumiem Latvijā, kuri pieredzes dienās piedalījušies iepriekšējos gados. Tieši uzņēmēju un citu pieredzes dienu dalībnieku pozitīvās atsauksmes un minētie ieguvumi ir pamats iniciatīvas turpinājumam arī šogad, lai atbalstītu ikvienu uzņēmēju jaunām sadarbībām un risinājumiem biznesa izaugsmei,” saka Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

“Šobrīd redzam atslābumu Latvijas galvenajos eksporta tirgos un tas ir papildus stimuls pārskatīt savas stratēģijas un meklēt jaunas tirgus nišas. Uzņēmēju pieredzes dienas ir lieliska iespēja satikties ar citiem uzņēmējiem vai valsts pārvaldes institūcijām, lai smeltos iedvesmu un gūtu jaunu informāciju par dažādajām iespējām. Tieši šobrīd strādājam pie jauno ES finansēto programmu izziņošanas. Turpināsim sniegt atbalstu gan pavisam jaunajiem uzņēmumiem, gan jau pieredzējušiem eksportētājiem, īpašu uzsvaru liekot uz zinātņietilpīgu un inovatīvu produktu attīstību. Aicinām ikvienu interesentu izmantot uzņēmēju pieredzes dienas, lai iegūtu papildus informāciju par valsts atbalsta iespējām,” stāsta LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs: “Pieredze uzņēmējdarbībā ir vērtīgs resurss, ko mēs kā kopiena varam izmantot savā labā, jo katra zināšanas un pieredze var kalpot kā pamācība, iedvesma vai brīdinājums citiem. Daloties ar saviem panākumiem un izaicinājumiem, mēs veidojam stiprāku, informētāku un inovatīvāku uzņēmējdarbības vidi Latvijā, tāpēc aicinu ikvienu uzņēmēju un organizāciju aktīvi piedalīties un dalīties savās zināšanās, jo kopā mēs varam veidot spēcīgu un konkurētspējīgu Latvijas ekonomiku.”

Kaspars Gorkšs, LDDK ģenerāldirektors: “Latvijas uzņēmējdarbības vide ir izsalkusi pēc pārmaiņām, jo izaicinājumu netrūkst, taču valstiski risinājumi un lēmumu pieņemšana vēl kavējas. Tikai kopīgiem spēkiem un daloties savās zināšanās un pieredzēs varam pielāgoties arvien mainīgajiem apstākļiem, tāpēc viens no mūsu organizācijas mērķiem vienmēr ir bijis sadarbības un savstarpējā dialoga veicināšana starp uzņēmējiem, valsts institūcijām un visiem Latvijas biznesa vides veidotājiem. Tāpēc negaidīsim labāku rītdienu, bet katrs ar savu iniciatīvu sāksim jau šodien!”

Par Pasaules uzņēmējdarbības nedēļu (Global Entrepreneurship Week)

Pasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir starptautiska kustība, kuras laikā dažāda veida pasākumi notiek vairāk nekā 180 valstīs – to veido desmitiem tūkstošu pasākumu, aktivitāšu un konkursu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku izpētīt viņu kā uzņēmēju potenciālu, vienlaikus dibinot kontaktus un veicinot sadarbību. Tā tika uzsākta 2008. gadā ar nacionālajām kampaņām 77 valstīs un ir paplašinājusies līdz aptuveni 10 miljonu dalībnieku iesaistei. Latvijā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas organizators ir Swedbank, kas jau sesto gadu pēc kārtas aicina uzņēmējus dalīties pieredzē. Vairāk par iniciatīvu: www.pieredzesdienas.lv.

Papildu informācijai:
Lāsma Dzelme
Swedbank Komunikācijas jomas vadītāja
Tālr.: 67444923, 29334873
lasma.dzelme@swedbank.lv