Daugavpilī un Krāslavā skolotājus aicina uz “Eiropas vēlēšanu ģenerālmēģinājumu”

Kā skolēniem saistoši un interesanti pasniegt mācību stundu par Eiropas Savienību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām? Kā ļaut jauniešiem iejusties Eiropas Parlamenta deputāta lomā? Vai zinājāt, ka 2024. gada Eiropas vēlēšanās Latvijas vēlētāji ievēlēs 9 Eiropas Parlamenta deputātus? Uz šiem un citiem jautājumiem ļaus atbildēt Eiropas Parlamenta biroja Latvijā sagatavotā nodarbība “Eiropas vēlēšanu ģenerālmēģinājums 2023 – 2024”.

Lai stiprinātu Latgales pedagogu un citu interesentu zināšanas par Eiropas Savienības institūciju sagatavotajiem mācību materiāliem un praktiski izspēlētu nodarbības “Eiropas vēlēšanu ģenerālmēģinājums 2023 – 2024” īstenošanu mācību stundās, Latgales plānošanas reģiona paspārnē esošais “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centrs, sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas un Krāslavas novada Izglītības pārvaldēm 6. un 7. decembrī Daugavpilī un Krāslavā rīko trīs ”Eiropas Parlamenta vēlēšanu ģenerālmēģinājums” pasākumus:

6.12.23. Daugavpils, plkst. 14:00 – Vienības nams (Mazā zāle, ieeja no Ģimnāzijas ielas puses);

6.12.23. Daugavpils, plkst. 18:00 – Latgales plānošanas reģiona telpas (Saules iela 15, 1.st.)

7.12.23. Krāslava, plkst. 13:00 – Krāslavas Varavīksnes vidusskola (Nikodema Rancāna ielā 4)

Pasākumu moderatore: Eiropas Savienības mājas Izglītības resursu centra vadītāja Liene Valdmane.

Seemināram aicināti reģistrēties:  forms.gle/ visu līmeņu un jomu vispārējās izglītības pedagogi un speciālisti darbā ar jauniešiem un skolas vecuma bērniem.

Par nodarbību:

Materiālu kopa ir izstrādāta, lai īstenotu nodarbību “Eiropas vēlēšanu ģenerālmēģinājums”, kurā tiktu pilnveidotas vidusskolēnu zināšanas un izpratne par Eiropas vēlēšanām, kā arī sekmētas aktīvas līdzdalības, sadarbības, argumentācijas un prezentācijas prasmes.
Nodarbības ilgums ir 40 – 60 minūtes un tā īstenojama jebkurā telpā.
Nodarbība ir veidota kā ceļojums laikā un telpā, izzinot gan faktoloģisko materiālu, gan aktivizējot skolēnu līdzšinējās zināšanas un personīgo attieksmi.
Materiālu kopa ietver: piepūšamu bumbu, briļļu komplektu, metamo kauliņu, 2 plakātus, izdales materiālu, QR kodu uz aptaujas anketu.


Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī.

Papildu informācija: Oskars Zuģickis, “EUROPE DIRECT Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv