Notika starptautiskā projekta “Re-Gen” partneru pirmā klātienes tikšanās

2023. gada 28. un 29. novembrī Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas “URBACT” projekta “Publiskās ārtelpas pielāgošana sporta aktivitātēm pilsētvidē jauniešu līdzdalības veicināšanai” (akronīms: Re-Gen) vadošais partneris, Veronas pašvaldība (Itālija), uzņēma projekta partnerus no Daugavpils (Latvija), Alvasetes (Spānija), Vila du Kondes (Portugāle), Pulas (Horvātija), Dobričas (Bulgārija) un Milānas (Itālija), starptautiskas pieredzes apmaiņas nolūkā, lai veicinātu ilgtspējīgu pilsētu attīstību.

Tikšanās laikā tika apmeklēta Veronas pašvaldība, tiekoties ar domes deputātiem, kuru atbildības sfēra ir inovācijas, jauniešu politika, vienlīdzīgu iespēju nodrošināšana, kā arī ekoloģija, mobilitāte un vides aizsardzība. Tika pārrunātas projekta ietvaros veicamās aktivitātes, vietējo rīcības grupu izveidošanas jautājumi, kā arī pārrunātas iespējamās apmācību tēmas projekta ietvaros, lai veicinātu pašvaldību speciālistu kapacitātes paaugstināšanu tādās jomās, kā jauniešu līdzdalības veicināšana pašvaldības attīstības plānošanā, zaļās pārejas, vienlīdzīgu iespēju principu pielietošana, kā arī iekļaujošas publiskās ārtelpas attīstīšana u.c.

Veronas pašvaldības vietējās rīcības grupas koordinatore iepazīstināja ar rīcības grupas darba plānu 2024. – 2025. gadam, nodrošinot aktīvu iesaistīto pušu līdzdalību, sasniedzot Re-Gen projekta mērķus, uzsverot augšupejošas pieejas un sabiedrības līdzdalības nozīmi pilsētplānošanas procesos. Tika apmeklētas Veronas pilsētas apkaimes, Santa Lucia-Golosine un Borgo Roma, iepazīstinot ar šo apkaimju izaicinājumiem, piemēram, pieaugoša satiksmes intensitāte straujās pilsētas paplašināšanās ietekmē, bērniem un jauniešiem piemērotas infrastruktūras trūkums, kā arī ierobežotas kultūras un sociālās aktivitātes brīvā laika pavadīšanai. Projekta partneri tikās ar projektā iesaistītajām Veronas pilsētas pilsoniskās sabiedrības organizācijām “LE FATE ETS” un “Nuova Acropoli”, kas aktīvi darbojas iepriekš minētajās apkaimēs, nodrošina kultūras un sociālo aktivitāšu norisi, t.sk. Santa Teresa parkā, kas ir izvēlēta kā viena no Veronas pašvaldības projekta pilotteritorijām. Tikšanās laikā projektā iesaistītie speciālisti ieguva starptautisko pieredzi sabiedrības līdzdalības veicināšanas aktivitāšu kontekstā, iepazīstoties ar sabiedrisko organizāciju īstenotajiem projektiem.

2024. gada sākumā pašvaldība uzsāks vietējās rīcības grupas darbu, kas izstrādās integrēto rīcības plānu pašvaldības publiskās ārtelpas atdzīvināšanai, uzsverot jauniešu līdzdalības veicināšanu caur sporta aktivitātēm.

Projekta ietvaros ir izveidots 9 pilsētu sadarbības tīkls – Verona (Itālija), Alvasete (Spānija), Daugavpils (Latvija), Vila du Konde (Portugāle), Korfu (Grieķija), Pula (Horvātija), Dobriča (Bulgārija), Milāna (Itālija), Leža (Albānija).

Saskaņā ar projekta pieteikumu kopējās Re-Gen projekta īstenošanas izmaksas Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā sastāda 78 660,00 euro, no kuriem 80% jeb 62 928,00 euro ir ERAF līdzfinansējums.

Vairāk informācijas par projektu lasiet šeit vai urbact.eu/networks/re-gen

Informāciju sagatavoja: Daugavpils pilsētas Attīstības departamenta Investīciju un starptautisko sakaru nodaļa, attistiba@daugavpils.lv

 

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli