Rēzeknē atklās ūdenim veltītu ekspozīciju un apbalvos konkursa “Mans labākais draugs – ūdens” uzvarētājus

No 8. decembra Latgales Kultūrvēstures muzejā varēs iepazīties ar izglītojošu interaktīvu ekspozīciju “Rēzeknes ūdens sistēmas vēsture, izveidošana un uzturēšana”. Tas nozīmē, ka gan rēzekniešiem, gan pilsētas viesiem būs vēl viens nozīmīgs iemesls apmeklēt muzeju.

Ekspozīcijas, kuru izstrādāja uzņēmuma SIA “Cloud Enterprise Systems” speciālisti sadarbībā ar SIA “Rēzeknes ūdens” un Latgales Kultūrvēstures muzeju, izveide kļuva iespējama, pateicoties Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības dalībai Interreg programmas projektā “Ilgtspējīga ūdens resursu apsaimniekošana Latgales reģionā” (“Pure Water II”, LVIII-065).

Jaunā ekspozīcija būs saistoša kā pieaugušajiem, tā bērniem, jo viena sadaļa ir veltīta Rēzeknes ūdensapgādes vēsturei, bet otra ir veidota kā datorspēle. Informatīvajā sadaļā varēs uzzināt unikālus faktus par pirmo urbumu ūdens ņemšanai pilsētā, attīrīšanas iekārtu būvniecības posmiem, apskatīt dažādos laikos uzņemtas retas pilsētas fotogrāfijas. Otrā sadaļa ir datorspēle, kur spēles formā tiek stāstīts par ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu Rēzeknē. Pirmo reizi katram muzeja apmeklētājam būs iespēja pieslēgt visu pilsētu ūdensapgādes sistēmai vai novērst avāriju kanalizācijas sūkņu stacijā.

Tā kā muzejs nākotnē plāno izstrādāt speciālu ūdenim veltītu muzejpedagoģisko programmu, tad par projekta līdzekļiem tika iegādātas pārvietojamās ekspozīcijas sistēmas un stikla vitrīnas. Tādējādi izglītojošā interaktīvā ekspozīcija tiks papildināta ar ūdenim visās tā izpausmēs veltītām gleznām, fotogrāfijām un eksponātiem no muzeja fondiem.

Izglītojošās interaktīvās ekspozīcijas atklāšana un informatīvs seminārs par ūdens resursu racionālu izmantošanu notiks 8. decembrī plkst. 14.00 Latgales Kultūrvēstures muzeja lektorijā. Tāpat ekspozīcijas atklāšanā tiks apbalvoti bērnu un jauniešu radošā konkursa “Mans labākais draugs – ūdens” uzvarētāji, un prezentēti viņu darbi.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli. Programmu līdzfinansē Eiropas Savienība. Programmas mājaslapa www.interreg.lv.

Eiropas savienības karogs ar tekstu "Līdzfinansē Eiropas Savienība"