Noskaidroti labākie reģionālā pasākuma “Cits Bazārs” Daugavpilī skolēnu mācību uzņēmumi

Nedēļas nogalē, 11. februārī, Daugavpilī TC DITTON norisinājās Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) reģionālais pasākums CITS BAZĀRS, kurš kopā pulcēja vairāk kā 170 skolēnu no Daugavpils, Gulbenes novada Lizuma,  Rēzeknes novada Dricāniem, Maltas un Viļāniem, Jēkabpils novada Salas un Madonas skolām. Kopā pasākumā pamatskolu un vidusskolu grupās piedalījās 58 SMU. Pasākumu organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, LPR Latgales Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar TC DITTON  un Swedbank.

Tirdziņa laikā ikvienam bija iespēja iegādāties konditorejas izstrādājumus, augļu un dārzeņu pastilas, preces skaistumam un veselībai, preces mājai un interjeram, apsveikuma kartītes, rokdarbus un suvenīrus no māla un dzijas, izglītojošas spēles, personalizētas uzlīmes, aksesuārus mājdzīvniekiem, kā arī izvēlēties dažādus pakalpojumus utt.

Reģionālā pasākuma ietvaros katra SMU veikumu vērtēja gan pircēji, gan 12 žūrijas pārstāvji, pasniedzot balvas 7 dažādās nominācijās. Žūrijas pārstāvji apmeklēja katra SMU stendu, uzklausīja dalībnieku stāstus gan par piedāvāto produktu un pakalpojumu, gan ideju, turpmāko attīstību un iecerēm.

  • Nominācijā Sociāli atbildīgs SMU pamatskolu grupā  balvu ieguva  SMU Ķirsīši no Lizuma pamatskolas, bet vidusskolu grupā –  SMU Fluffies no Daugavpils Zinātņu vidusskolas.
  • Nominācijā Tehnoloģiskās inovācijas produkts vai pakalpojums pamatskolu grupā laurus plūca SMU Graphic prints no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, bet vidusskolu grupā – SMU Velocycle Signals no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja.
  • Nominācija Labākā SMU pārdošanas komanda pamatskolu grupā tika piešķirta SMU Aroma Touch no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, savukārt vidusskolu grupā – SMU L’apki no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja
  • Nomināciju Uz zināšanām balstīts SMU produkts vai pakalpojums pamatskolu grupā ieguva SMU Kolibriki no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, vidusskolu grupā – SMU Latgaļīšu Sirdsļīta no Dricānu vidusskolas.
  • Nominācijā Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums pamatskolu grupā balvu ieguva SMU
  • Liesma no Lizuma pamatskolas, bet vidusskolu grupā – SMU Carry On no Madonas Valsts ģimnāzijas.
  • Nominācijā SMU Biznesa potenciāls pamatskolu grupā balvu ieguva SMU Sophiaart un  vidusskolu grupā – SMU MUZSTIK no  Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas
  • Nominācijā Labākais SMU stends pamatskolu grupā balva tika piešķirta SMU Woodbrothers no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, vidusskolu grupā – SMU  KVENT BAR no Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas.

Papildus nominācijām gan žūrijas pārstāvji, gan arī atbalstītāji pasniedza arī Simpātiju balvas:

  • Balvu no Swedbank saņēma SMU NatriO no Viļānu vidusskolas;
  • Balvas no biedrības “Partnerība kaimiņi” un TC DITTON, Orange Bowling&Tex saņēma SMU Profetro  Daugavpils Valstpilsētas vidusskolas;
  • Balvu no TC DITTON, Orange Bowling&Tex – saņēma SMU oLkaLa no Viļānu vidusskolas un  SMU Coolify no Salas vidusskolas;
  • Balvu no Sportland Latvija saņēma SMU MUZSTIK no Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas;
  • Balvu no lv saņēma SMU L’apki no Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja.
  • Balvu no Daugavpils Universitātes saņēma SMU Fairy friends no Lizuma pamatskolas.

Nomināciju ieguvēji saņēma vērtīgas un motivējošas balvas no Orange Bowling & TEXTirdzniecības un izklaides centrs “Ditton”Swedbank LatviaBTA LatvijaXS RotaļlietasDouglas LatviaGABI apavu veikaliBaltic DataMnogoknigDanijaThe Case ShopSportland LatvijaCIDOInterneta veikals 220.lv.

Pasākums izdevās raits un no žūrijas pārstāvju puses atzinīgi novērtēts! Lai ierosmes un radošas idejas turpmākiem sasniegumiem!

Paldies par atbalstu un sadarbību Junior Achievement Latvia, Swedbank, Latgales plānošanas reģionam LUC, Daugavpils pilsētas Domei, Daugavpils Vienības namam, Daugavpils Universitātei, Latgale biznesam/UAP Latgale, TC DITTON, Chayka.lv, Daugavpils uzņēmēju biedrībai “Anchor”, Augšdaugavas novada biedrībai “Partnerība Kaimiņi”, LIAA Daugavpils Biznesa inkubatorm, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales nodaļai, AS “Daugavpils satiksme”, biedrībai “New East” un brīvprātīgajiem jauniešiem.

Paldies SMU konsultantiem-skolotājiem par radošo dzirksti un skolēnu motivēšanu!

Paldies Ilmai Petrovai par iemūžinātajiem mirkļiem. Fotogrāfijas no pasākuma būs pieejamas līdz 15.03.2023.: failiem.lv/u/upp9j79z9.

Informāciju apkopoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
pedagoģe-karjeras konsultante
Santa Čeirāne
Santa.ceirane@ip.daugavpils.lv