“Muzikālo augustu” atklās “Mirage Jazz Orchestra”

Nākamceturtdien, 3. augustā, plkst. 18.00 Andreja Pumpura skvērā festivālu “Muzikālais augusts Daugavpilī 2023” atklās džeza orķestris “Mirage Jazz Orchestra” (Latvija) un mūziķi no Itālijas – trombonists Masimo Morganti un vokāliste Marta Džulioni.

Mirage Jazz Orchestra – Latvijas džeza mūziķi, kas pārstāv un turpina latviešu džeza tradīcijas. Aktīvi sevi pieteica 2004. gada janvārī. Orķestri dibinājuši džeza mūzikas mākslinieki – trombonists Lauris Amantovs un saksofonists Deniss Paškevičs. “Mirage Jazz Orchestra” aktīvi koncertē džeza festivālos visā pasaulē, regulāri piedalās TV šovos un radio pārraidēs, mūzikas cienītājiem piedāvā dažādu stilu mūziku no džeza klasikas līdz tautas dziesmu aranžējumiem. Daugavpils publikai orķestris ir pazīstams ar spilgtām džeza mūzikas programmām kopā ar Latvijā populāriem dziedātājiem. Orķestra mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs.

Masimo Morganti (Massimo Morganti) – trombonists, komponists, aranžētājs un diriģents no Itālijas. Beidzis trombona, kompozīcijas un orķestrēšanas specialitāti G. Rosīni konservatorijā Pezāro, pēc studiju perioda Bērklijas koledžā Bostonā pie Fila Vilsona, Džefa Galindo, Hala Kroka un Džordža Gārzona izveidoja “Colors Jazz Orchestra”, kas drīz kļuva par vienu no labākajiem bigbendiem Itālijā. Kopš 1992. gada Masimo ir veicis aktīvu izpildītāja karjeru kā bigbenda diriģents, solists un orķestra dalībnieks, spēlējot lielākajos džeza klubos, festivālos un koncertzālēs visā Itālijā, Eiropā, Dienvidāfrikā, Kolumbijā un Japānā.

Marta Džulioni (Marta Giulioni) – sāka  dziedāt 2013. gadā. Kopš 2015. gada uzstājas džeza klubos, dažādos sastāvos piedalās džeza festivālos gan Itālijā, gan ārzemēs. No 2017. gada līdz 2020. gadam Marta tika izvēlēta par Itālijas konservatorijas Nacionālā džeza orķestra dziedātāju, ar orķestri apceļoja Itāliju. Ir strādājusi ar pasaulē pazīstamo mākslinieku Fabrizio Bosso.

Ieeja brīva.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!

Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams”, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

Informācija: www.vnfestivals.lv, www.vienibasnams.lv, t. 65427552