Ludzas uzņēmējai – zīmola “BENCHA MUUDE” vadītājai pasniegts LPR Atzinības raksts

Š.g. 15. septembrī tika sveikti konkursa “Ludzas novada Uzņēmēju gada balva 2022” uzvarētāji 11 dažādās nominācijās.
Pasākuma mērķis ir godināt tos uzņēmējus, kas pagājušajā gadā ar aktīvo darbību īpaši veicinājuši uzņēmējdarbības vides attīstību novadā.
Arī Latgales plānošanas reģiona (LPR) Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) vadītājam Andrim Kucinam bija tas gods pasniegt Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu bērnu apģērbu zīmola “Bencha Muude” vadītājai Gunitai Mūrniecei-Krišānei par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā, aktīvu līdzdalību pasākumos un neizsīkstošu degsmi Latgales tēla popularizēšanā. Gunita šogad saņēma arī Ludzas novada pašvaldības apbalvojumu nominācijā “Gada mājražotājs”.
Par zīmolu
Bencha Muude ir bērnu apģērbu zīmols no Latgales, kas dibināts 2018. gadā. Tas ir jauns dizains, kas dod kustību, pamodina emocijas un patīkami pārsteidz. Zīmols piedāvā lēnās modes mūsdienīgu bērnu apģērbu ar lielisku dizainu, kvalitatīviem audumiem un rūpīgu roku darbu.
  • Stils un komforts ir stūrakmeņi, ko novērtē gan bērni, gan viņu vecāki. Vienmēr būt saiknē ar dabu, būt ārā un būt pašiem! Īpaši veidots dizains, lai apģērbs katru sargā ne tikai fiziski, bet arī enerģētiski ar Latvijas dzīvnieku un zīmju spēku. Īpaši šeit jāatzīmē zīmola jaunā kolekcija “Laimes lācis”.
  • Tas ir zīmols bērniem ar moderniem vecākiem, kuriem nepastāv kompromisi izvēloties kvalitatīvu, funkcionālu un bērniem draudzīgu apģērbu. Svarīgas ir detaļas un ikdienas prieks!
Zīmolu un tās autori ikvienam klātienē vai tiešsaistē bija iespēja iepazīt aizvadītā gada “Latgales diena 2022” pasākumā, kurā uz Fantadroma skatuves Rīgā kāpa “Bencha muude” lielie un mazie modeļi, prezentējot zīmola kolekcijas.

Tuvojas “Latgales diena 2023”

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šogad Latgales plānošanas reģions aicina sagaidīt novembri ar vērienīgu tiešraides pasākumu “Latgales diena”, kas notiks 2023. gada 8. novembrī, Jaunajā Teikā, Teikums, Fantadroms, Gustava Zemgale gatve 74, Rīga.

Lai popularizētu savu uzņēmumu, pakalpojumu vai produktu aicinām uzņēmējus pieteikties “Latgales Dienai” līdz 16. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu: ej.uz/pieteikums_LD_08112023

Dalības iespējas uzņēmējiem:

  • ar vizuālajiem materiāliem (bukletiem, skrējlapām u.c.) Materiāli ir jānogādā uz Latgales plānošanas reģiona biroju Daugavpilī, Saules ielā 15 vai Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 95 līdz 16.10.2023.
  • ar uzņēmuma video prezentāciju (videoklips MP4 formātā) līdz 4 minūtēm. Video piekļuves saite jānosūta uz e-pastu uap.latgale@lpr.gov.lv līdz 16.10.2023.
  • ar uzņēmuma produkciju degustācijai, ko vēlos piedāvāt pasākumā skatītājiem klātienē. Klātienes skatītāju paredzamais skaits ir līdz 350 dalībniekiem. Ceļa un papildus izdevumi netiek segti.
  • ar uzņēmuma produktu/stendu pasākumā klātienē. Ceļa un papildus izdevumi netiek segti.

Plašāk ŠEIT

Latgales dienā godināsim konkursa ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2023’’ laureātus

Jau desmito gadu LPR LUC izsludina konkursu ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2023’’, ar mērķi apzināt un godināt Latgales reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā, veicināt Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē.

Konkurss paredz apzināt arī remigrantus, kas pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs atgriežas Latvijā un uzsāk saimniecisko darbību, tādējādi apliecinot uzņēmējdarbības vides attīstību valstī. Jau otro gadu konkursa ietvaros atsevišķā nominācijā tiks godinātas arī Speciālo ekonomisko zonu kapitālsabiedrības Latgales reģionā.

Šogad ir iespēja izvirzīt pretendentus 8 nominācijām, tostarp arī divām jaunām – “Gada lauksaimnieks” un “Gada ražošanas uzņēmums”.

Jebkurš Latvijas iedzīvotājs, organizācija, uzņēmuma kolektīvs, komersants, biedrība, iestāde un pašvaldība var izvirzīt pretendentus šim konkursam līdz 2023. gada 22. septembrim (ieskaitot) iesniedzot aizpildītu pieteikuma anketu.

Konkursā var piedalīties jebkurš uzņēmējs, kura saimnieciskā darbība noris Latgales reģiona teritorijā, neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares.

Plašāk ŠEIT