Latvijas vēstniecību diplomāti paver eksporta potenciālu Latgales uzņēmējiem

No 2023. gada 26. līdz 28. septembrim norisinājās septītās Ārlietu ministrijas ikgadējās mācības tiem Latvijas diplomātiem, kuri mūsu valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs strādā ar ekonomikas jautājumiem. Mācību laikā, 27.-28. septembrī, diplomāti apmeklēja Latgales plānošanas reģionu, lai tiktos ar uzņēmējiem un iepazītos ar to darbību. Divu dienu tīklošanās pasākumos Daugavpilī un Rēzeknē pulcējās vairāk nekā 30 Latvijas ārlietu dienesta diplomāti un 140 uzņēmēji, pašvaldību pārstāvji un citi interesenti.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, uzrunājot mācību dalībniekus mācību pirmajā dienā Rīgā, akcentēja, ka ekonomikas transformācija un eksporta palielināšana turpinās būt viena no prioritātēm Latvijas vēstniecību darbā. Mums ir jāturpina stāstīt par atvērto Latvijas uzņēmējdarbības vidi un labiem uzņēmējdarbības piemēriem. Mūsu uzņēmumi pierāda, ka ir iespējams strauji attīstīties un būt līderiem savā nozarē Eiropas tirgū, uzsvēra valsts sekretārs.

Reģionālās vizītes laikā, 27. un 28. septembrī, delegācija devās uz Daugavpili un Rēzekni, lai tiktos ar vietējiem uzņēmējiem divos tīklošanās pasākumos, kas deva iespēju Latgales uzņēmējiem meklēt jaunas eksporta un sadarbības iespējas, saredzot sevi globālajā tirgū, kā arī attīstot savu uzņēmējdarbību tepat reģionā, piesaistot nepieciešamās investīcijas.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs par Latvijas vēstniecību diplomātu vizīti Latgalē:

@lpr.gov.lv

🧰 Šodien aizvadīta ļoti intensīva un produktīva diena Rēzeknē kopā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas vēstniekiem, kuri noslēdza savu divu dienu vizīti Latgales plānošanas reģionā! 🎤 Komentāru par aizvadītajiem tīklošanās pasākumiem sniedz LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs! #latgalesplānošanasreģions #latgale #ārlietuministrija #vēstnieki #sergejsmaksimovs #uzņēmējdarbība #latgalessez #latgalebiznesam #latgales #latgaletravel

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions

Lai labāk iepazītu uzņēmēju vidi Latgales plānošanas reģionā, divu dienu laikā tika apmeklēti astoņi vietējie uzņēmumi. Daugavpilī – Latgales speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības SIA “Pulsar Optics, SIA “Zieglera Mašīnbūve”, SIA “Regula Baltija”; Rēzeknē ­–  SIA “VTI Avoti”, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības SIA “Fishboat” un SIA “Optoelektronika”; Balvu novada – zemnieku saimniecības “Riekstiņi” un “Kotiņi”.

Vēlos izteikt lielu pateicību Latgales plānošanas reģionam par labi organizēto tīklošanās pasākumu. Uzskatu to par ļoti vērtīgu un nozīmīgu turpmākai uzņēmuma produktu eksporta attīstībai. Īpaši liels prieks par sniegto iespēju uzņemt  diplomātus mūsu  ražotnē un iepazīstināt viņus ar produktu un ražošanas procesiem, Andrejs Zajankovskis, SIA “VTI Avoti” ražotnes vadītājs.

Vizīti organizēja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, Latgales un Rēzeknes speciālajām ekonomiskajām zonām un Latgales uzņēmējdarbības centru.


Latgales speciālā ekonomiskā zona
Saules iela 15, Daugavpils
E-pasts: lsez@lpr.gov.lv
Tālr.: +371 26511047
www.lpr.gov.lv/lsez