Latgales uzņēmēji strādā pie digitālo risinājumu ieviešanas savos biznesa procesos

Šī gada 14. jūnijā Rēzeknē notika forums par Atveseļošanas fonda atbalsta programmām uzņēmumu digitalizācijai “Atbalsts uzņēmējdarbības digitalizācijai – IESPĒJA, kas JĀIZMANTO! Finansējums un risinājumi“.

Foruma saturs un tēmas ieinteresēja vairākus desmitus uzņēmēju no dažādām nozarēm, kuri vēlas paplašināt savu biznesu, uzlabot rādītājus un kļūt konkurētspējīgāki digitālo tehnoloģiju laikmetā. Dalībniekiem tika sniegts ieskats par pieejamām atbalsta programmām digitalizācijas transformācijas investīcijām, atbalsta saņemšanas nosacījumiem, iespējām saņemt digitālās attīstības ceļa karti un pieteikšanās kārtību valsts atbalsta saņemšanai.  Pasākuma ietvaros notika prezentācijas, pieredzes stāstu apmaiņa un paneļdiskusijas, kas dalībniekiem ļāva gūt pilnīgu priekšstatu par digitalizācijas sniegtajām priekšrocībām un iespējām.

Foruma saturu lietišķi papildināja lektoru pieredzes stāsti un praktiskie padomi par to, kā efektīvi izmantot modernos digitalizācijas rīkus savu mērķu sasniegšanai, ko darīt kiberdrošības jomā jau tagad.

Piemēram Eiropas digitālās inovācijas centru (EDIC) – Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera (Latgales uzņēmējdarbības centra) vai Latvijas Digitālā akseleratora – pārstāvji informēja par to, kā veikt sākotnējo digitālā brieduma testu un kā saņemt digitālās attīstības ceļa karti. Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins aicināja uzņēmējus drīzāk pievienoties digitālajai evolūcijai un izmantot inovatīvus risinājumus savā biznesā.

Latgales uzņēmējdarbības centrs ir gatavs sniegt kompleksu atbalstu un palīdzību visos digitalizācijas aspektos, lai palīdzētu uzņēmējiem sasniegt savus biznesa attīstības uzstādītos mērķus. Interesentiem bija iespēja saņemt arī EDIC Latgales kontaktpunkta projekta vadītāja Andra Ondzula praktiskās konsultācijas uzņēmuma IT risinājumu ieviešanā un ES finansējuma piesaistē.

Lai iegūtu papildinformāciju par digitalizācijas atbalsta programmām, pieteikšanās aspektiem valsts un ES atbalsta piesaistei,  Latgales reģiona uzņēmēji tiek aicināti sazināties ar Andri Ondzulu, EDIC Latgales kontaktpunkta projekta vadītāju pa tālr. +371 22353495, vai rakstot e-pastā – andris.ondzuls@lpr.gov.lv .

Projektu finansē Eiropas Savienība un Eiropas Savienība – NextGenerationEU. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora(-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas uzskatus un viedokļus. Par tiem nav atbildīga ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Komisija.

Galerija: www.facebook.com/media/set/?set=a.616248523931577&type=3