Latgales kongresa diena 2023

Š.g. 27. aprīlī jau 5. gadu pēc kārtas tiek atzīmēta Latgales kongresa diena. Tās svētku, piemiņas un atzīmēšanas dienu kalendārā Saeima apstiprināja 2018. gadā.

Šajā dienā Saeima sanāca uz ārkārtas sēdi, kurā klātesošos uzrunāja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kā arī kultūras ministrs un Latviešu vēsturisko zemju attīstības padomes priekšsēdētājs Nauris Puntulis.

Pēc sēdes Saeimas nama Balsošanas zālē svinīgi tika nodots arī nupat Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita apstiprinātais Latviešu vēsturiskās zemes jaunais – Latgales – karogs.

“Karogs ir redzamā, lepnā daļa tām dziļajām piederības, tradīciju un kultūras saknēm, kas iesniedzas pašos mūsu tautas pamatos. Lai lepojamies ar savu novadu karogiem, jo, kas mīl un lepojas ar savu novadu, tas dara stiprāku visu Latvijas valsti,” uzsvēra E. Smiltēns.

UZRUNAS UN APSVEIKUMI LATGALES KONGRESA DIENĀ

🇱🇻 Valsts prezidenta Egila Levita uzruna

🇱🇻 Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna uzruna

🇱🇻 Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzruna

🇱🇻 Kultūras ministra un Latviešu vēsturisko zemju attīstības padomes priekšsēdētāja Naura Puntuļa uzruna

🇱🇻 Karoga pacelšana pie Latgales plānošanas reģiona Latgales pārstāvniecības Rīgā

🇱🇻 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Māra Sprindžuka apsveikums

🇱🇻 Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes un Balvu novada pašvaldības priekšsedētāja Sergeja Maksimova uzruna latgaliešiem

🇱🇻 Latgales kongresa lēmumu izpildes padomes priekšsēdētāja | Latgolys kongresa lāmumu izpildes padūmes prīkšsādātuoja | Agra Bitāna uzruna

🇱🇻 Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas vadītāja Edmunda Teirumnieka uzruna

🇱🇻 Latgolys kongresa lāmumu izpildes padūmes prīkšsādātuoja Agra Bitāna uzruna