Latgales biznesa ideju uzvarētāji iedvesmoti atgriežas no Norvēģijas

Priecīgi, apmierināti un iedvesmoti inovatīvo biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2023” uzvarētāji atgriezās no pieredzes apmaiņas brauciena Norvēģijā.

Divas piepildītas dienas tika aizvadītas pieredzes apmaiņā, tiekoties gan ar pašvaldības pārstāvjiem, gan vietējiem uzņēmējiem, kā arī inovatīvu ideju attīstītājiem. Pateicamies mūsu projekta partneriem Agderes pašvaldībai par sagatavotajām vizītēm, jo katra no tām bija pārdomāta, lai konkursa uzvarētāji varētu iegūt pieredzi savā darbības jomā.

 

 

Programmas laikā uzvarētāji tikās ar:

  •  jauniešiem Koprades telpās Kristensandā inovatīvo biznesu biznesa ideju attīstīšanai;
  • ar Lillesandas mēru, kas iepazīstināja ar pašvaldību un tās darbību;
  • ar Dyreparken Norvēģijas populārākā zoodārza un iecienītākā galamērķa ģimenēm   komunikācijas speciālisti, kura izstāstīja par parka darbību, struktūru un attīstību;
  • ar Kristensandas projekta “Vietējā un veselīgā ēdiena popularizēšanu pašvaldībā” vadītāju, kura iepazīstināja ar projektu un izstāstīja par izaicinājumiem vietējā un veselīgā ēdiena popularizēšanā.

Vizītes noslēgumā vienu no Kristinsandas deputātiem, kurš savā ikdienā strādā par medbrāli ar prieku izrādīja vienu no Eiropā slavenākajām koncertzālēm un jaunizbūvētu mākslas skolu.

Kā atzīst konkursa dalībnieki, tad šī bija lieliska iespēja, kurā piedalīties, smelties jaunas idejas, attīstīt savu ideju un gūt pieredzi apmaiņas vizītē.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

#EEANorwayGrantsLatvia

Papildu informācija:
uap.latgale@lpr.gov.lv
Tālr. +371  26467137