Latgalē jūt, dara un rada – uzņēmēji “Latgales dienā 2023” prezentē savas sniegtās iespējas

Novembra mēnesis katram Latvijas iedzīvotājam ir īpašs svētku mēnesis un tieši tāpēc jau desmito gadu pēc kārtas šajā laikā godina Latgales plānošanas reģiona (LPR) teritorijā strādājošos uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē, pasniedzot tiem LPR Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” nominācijas.
Par balvu laureātiem var lasīt šeit.
Pasākums “Latgales diena 2023” sevi skaļi piesaka jau trešo gadu un ir kļuvis par Latgales plānošanas reģiona gada nogales vērienīgāko notikumu. Tas ir veltīts uzņēmējdarbības aktivizēšanai, attīstīšanai, Latgales vietējo uzņēmēju prezentēšanai un vietējās ražotās produkcijas piedāvāšanai, Latgales pārstāvniecības darbības popularizēšanai, kā arī Latgales kā tūrisma galamērķa un vietas popularizēšanai potenciālajiem investoriem. Šogad 8. novembrī tas noritēja “Fantadroma” telpās Rīgā un tiešraidē Delfi Live un LPR Facebook lapā, pie ekrāniem pulcējot vairāk kā 23 tūkstošus skatītāju. Tas tika rīkota EEZ grantu projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.
“Mēs esam šeit sapulcējušies, lai godinātu Latgales labākos uzņēmējs, cilvēkus, amatniekus un tos, kas devuši savu ieguldījumu Latgales un Latvijas attīstībā. Kāpēc Rīgā? Lai arī latgalieši saprastu, cik grūta dzīve Rīgas sastrēgumos un lai rīdzinieki saprastu, ka latgaliešu orgaizētais pasākums var izraisīt sastrēgumu visā Rīgā. Šodien mums jābūt vienotiem, lai domātu par nākamajām paaudzēm, mums jārūpējas vispirms par mūsu uzņēmējiem. Vienmēr ir bijuši “grūti laiki” un šie izaicinājumi veido stiprus cilvēkus, tāpēc esam pulcējuši uzņēmējus, kas rada pievienoto vērtību. Mums ir jābūt vienotiem, jābūt kopā ar uzņēmējiem, amatniekiem un mājražotājiem,” atklājot pasākumu klātesošos uzrunā LPR Attīstības padomes un Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.
Arī šogad uzņēmēji, mājražotāji un amatnieki tika aicināti pieteikt savu dalību “Latgales dienā 2023”, izvēloties kādu no veidiem, kā prezentēt savu uzņēmumu, pakalpojumu vai produktu: ar vizuālajiem materiāliem;  ar uzņēmuma video prezentāciju; ar uzņēmuma produkciju degustāciju klātienē; ar uzņēmuma produktu/stendu pasākumā klātienē.
Īpašu paldies vēlamies teikt uzņēmējiem, kas ar savām prezentācijām un degustāciju piedāvājumu bagātināja Latgales dienu 2023:
🔸 ASNAG furniture (koka krēsli/rotaļu mājas);
🔸 Plašumi (medus produkcija);
🔸 K-art (kazana krāsniņas, grili);
🔸 Zelma Kraft (ādas izstrādājumi);
🔸 Safīra L Sia (bezglutēna produkcija);
🔸 Rain Berries Snacks (sublimētie augļi);
🔸 Porcelāna darbnīca Piece Of Touch (porcelāna trauki, rotaslietas);
🔸 LienasRotas (pašizgatavotas rotas, eņģelīši, maki, somas);
🔸 VS STILS (bērnu drēbes, aksesuāri);
🔸 KUUP Coffee (kafija);
🔸 Organics Products (garšvielas, ogu pulveri);
🔸 Livenhofa – mājražotāji (maizes grauzdiņi);
🔸 Elmars Kukjans Hair (frizieru skola “MK hair”).
Sakām paldies arī tiem 18 uzņēmējiem, kuri bagātināja šo pasākumu ar video prezentācijām.
Sirsnīgi pateicamies visiem, kas palīdzēja veidot šos svētkus tik skaistus un kolorītus! Paldies pasākuma vadītājiem – projekta Latgale biznesam/UAP Latgale vadītājai, elegantajai Sarmītei Teivānei, Aglonas Maizes Muzeja saimniecei Vijai Kudiņai, atraktīvajam latgaliešu influencerim Laurim Zalānam.

Pasākumu vēl košāku padarīja Mākslu izglītības kompetences centra Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “SAULES SKOLA” tērpu kolekcijas “PLANEMO” (autore Anna Erdmane-Hermane) defilē. Kolekcija ieguvusi 2. vietu skolu dizaina darbu konkursā “Dizaina arēna 2023” lietu dizaina kategorijā “Apģērbu dizains”. Matu sakārtojumu veidojusi Frizieru skolas “MK hair” meistari Marina Kopilova, Tatjana Gornaka un Elmārs Kukjans.

Pateicamies Latgales plānošanas reģions kolektīvam par sniegto atbalstu pasākuma īstenošanā un īpaši EEA and Norway Grants Latvia par iespēju jau trešo gadu projekta Latgale biznesam/UAP Latgale ietvaros prezentēt mūsu Latgales uzņēmēju piedāvātās iespējas visā pasaulē!!

Pasākumu rīko Latgales plānošanas reģions Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.
Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Papildu informācija:
uap.latgale@lpr.gov.lv
Tālr. +371 29118992

Pasākuma “Latgales diena 2023” video ieraksts ir pieejams ŠEIT!