Jauna iespēja Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā – varēs apgūt Valsts aizsardzības mācību

Valsts aizsardzības mācība (VAM) ir specializēts kurss vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10. un 11. klases skolēniem, kā arī 2. un 3. kursa audzēkņiem izglītības iestādēs, kurās īsteno profesionālās ievirzes programmas, un arodskolās. Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija (JEPVĢ) ar š. g. 1. septembri vēlas piedāvāt mācību kursu apgūt arī ģimnāzijas audzēkņiem, tādēļ, lai iepazīstinātu jauniešus ar programmu, tās iespējām, aicinām ikvienu interesentu uz Atvērto durvju dienu pasākumu 4. augustā JEPVĢ zālē (Kooperatīvā iela 6, Preiļi) plkst. 11.00. 

Apgūstot plānotos skolēnam sasniedzamos rezultātus Valodu, sociālā un pilsoniskāācību jomā, VAM attīsta šādas kompetences: pilsoniskās apziņas veidošana un patriotiskā audzināšana, valsts aizsardzības prasmju attīstīšana, līderības un saliedētības attīstīšana, veselīga dzīvesveida popularizēšana un fizisko spēju uzturēšana.

Pasākumā ar aktuālo informāciju iepazīstinās:

  • Majors Edmunds Zelenovs, Jaunsardzes centra 2. novada pārvaldes vadītājs. “Jaunsardzes centrs”.
  • Juris Gedušs, Jaunsardzes centra 2. novada pārvaldes vadītāja vietnieks. “Jaunsargu interešu izglītības programma.”
  • Normunds Pastars, Jaunsardzes centra 2. novada pārvaldes vadītāja vietnieks. ”Valsts aizsardzības mācība.”
  • Pulkvežleitnants Intars Kušners, Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas direktors. “Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālā vidusskola.”
  • Pulkvežleitnants Jānis Svilpe, Zemessardzes 35. kājnieku bataljona komandieris. “Valsts aizsardzības dienests.”

Tāpat interesentiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar ģimnāzijas vidi, materiāltehnisko bāzi, apmeklēt laboratorijas, mācību kabinetus, tostarp iepazīties ar Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas piedāvātajām izglītības programmām un iespējām, kas ļauj sasniegt augstus rezultātus valodu, sociālā, pilsoniskā jomā un matemātikas, dabaszinātņu jomā.

Gaidīsim visus novada un tuvākās apkārtnes pamatskolu absolventus, topošos ģimnāzijas 10. klases audzēkņus ar ģimenēm, kā arī citus interesentus.

Kontakttālrunis jautājumu gadījumos +371 27837790.