Izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Krāslava–Daugavpils un Rīga–Ilūkste–Daugavpils

Pasažieriem, kuri izmanto sabiedrisko transportu Augšdaugavas un Krāslavas novados, jāņem vērā izmaiņas divos reģionālo autobusu maršrutos – nr. 7543 Daugavpils–Krāslava un nr. 7493 Rīga–Ilūkste–Daugavpils, ko apkalpo SIA “Daugavpils autobusu parks”. Izmaiņas ir no šī gada 1. oktobra.

Reģionālās nozīmes maršruta nr. 7493 Rīga–Ilūkste–Daugavpils divos reisos, kas tiek izpildīti piektdienās un svētdienās, tiek iekļauta pietura Svente – plkst. 17.15 no Rīgas un plkst. 10.30 no Daugavpils. Tādējādi maršruta posmā starp Ilūksti un Daugavpili dzīvojošie, bet Rīgā studējošie un strādājošajiem pasažieri varēs ērtāk aizbraukt uz galvaspilsētu.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 7543 Daugavpils–Krāslava reiss plkst. 16.40 no Daugavpils autoostas turpmāk būs katru dienu (līdz 30. septembrim bija piektdienās, sestdienās, svētdienās), bet reiss plkst. 16.55 no Daugavpils autoostas (no pirmdienas līdz ceturtdienai) mazā pieprasījuma dēļ tiek slēgts.

Minētā maršruta autobusu reisi ir saskaņoti ar vilciena Rīga–Daugavpils reisiem, dodot iespēju Krāslavas iedzīvotājiem nodrošinātu izmantot arī apvienotās vilciena – autobusa biļetes.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos SIA “Daugavpils autobusu parks”. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Latgales plānošanas reģionu.

Izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes doto uzdevumu ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem veikt nerentablo maršrutu, reisu detalizētu lietderības novērtējumu. Tika izvērtēti reisi, kuru rentabilitātes rādītāji (ieņēmumu segums pār izmaksām) ir 10% vai zemāks (atbilstoši 2022. gada rādītājiem), kā arī tas, vai maršruta reisi ir vienīgie savienojumā ar apdzīvotu vietu, vai konkrētais reiss ir tehniskais reiss pieprasītākam / citam reisam u.c.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 5.panta piektajā daļā noteikto, ATD kompetencē ir  izstrādāt, pārzināt un plānot maršrutu tīkla reģionālās nozīmes maršrutus, nodrošināt sabiedriskajam transportam no valsts budžeta iedalīto finanšu līdzekļu administrēšanu un piešķiršanu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā un organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos.

Papildu informācijai:
Sanita Heinsberga
VSIA Autotransporta direkcija
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67356129
E-pasts: sanita.heinsberga@atd.lv