Aizvadīti noslēdzošie Latgales amatnieku un mājražotāju tirdziņi

Pulcējot vairāk kā 40 Latgales amatniekus un mājražotājus, 22. decembrī Daugavpilī TC DITTON aizvadīts noslēdzošais Latgales plānošanas reģiona, Latgales uzņēmējdarbības centra un Latgales tematisko ciemu organizētais tirdziņš “Vasali Latgolā – Latgalīši sabrauc Daugovpilī II”!

Daugavpils iedzīvotājiem un visiem tā bija pēdējā iespēja šogad sarūpēt dāvanas svētkiem, kas ražotas un izlolotas Latgalē – amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi, suvenīri un vēl daudz kas cits.

Tirdziņā piedalījās amatnieki no Daugavpils un Rēzeknes pilsētām, kā arī no Krāslavas, Preiļu, Līvānu, Ludzas, Balvu, Augšdaugavas novadiem.

Visa ģimene varēja līdzdarboties un vērot Latgales amatnieku meistarklases:

  • pie podniekiem Olgas un Valda Pauliņiem (Pauliņu keramika);
  • pie keramiķa Raivo Andersona;
  • pie stikla dekoru – mini vitrāžu izgatavošanas ar stikla mākslinieces Elvīras Škutānes, kas šogad LPR Latgales uzņēmējdarbības centrs rīkotajā konkursā “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” ieguva nomināciju “Gada amatnieks”;
  • pie kurpnieka, ādas meistara, skalu grozu pinēja Andra Kačkāna.

Visas dienas garumā skanēja latgaliešu mūzika ar Kapelu “Augusti”, notika tradicionālie konkursi ar balvām no Latgales amatniekiem – latgaliešu valodas ātrie kursi, sadziedāšanās un sirsnīgas sarunas. Darbojās arī latgaliešu virtuve ar gardām putrām no godalgotās “Gada lauksaimnieks” titula ieguvējas  zemnieku saimniecības “Kotiņi” pašu ražotās produkcijas.

Visas lustes vadīja šarmantais latgalietis – Oskars Bērziņš!

Paldies par sadarbību TC DITTON! Uz tikšanos nākamajā 2024. gadā!