Dodies aizraujošā krāsu ceļojumā pa Latgali!

Latgales plānošanas reģions ir izstrādājis krāsojamo grāmatiņu bērniem “Izkrāso Latgali!”. Izkrāsojot dažādus objektus, meklējot vārdus, risinot uzdevumus, bērniem būs interesanti iepazīt Latgales pašvaldības, kuras vienmēr ar atvērtu sirdi gaida atgriežamies savus iedzīvotājus no ārzemēm un protams arī ciemiņus.

Latgale ir viena no skaistākajām vietām pasaulē. To dēvē par Zilo ezeru zemi, jo, kā vēsta teikas, šeit no debesīm ir nolaidušies 1206 ezeri. Latgalieši lepojas ar saviem cilvēkiem, dabu, amatniecību, tūrisma un vēstures objektiem – pilīm, muižām, cietoksni, senlaicīgiem parkiem, kas lieliski saglabājušies līdz mūsdienām.

“Izkrāso Latgali!” ir iekļauts tik ļoti iemīļotais Daugavpils cietoksnis, Krāslavas un Preiļu pilis, Lūznavas muiža, Viļakas baznīca, Rēzeknes un Ludzas pilsdrupas, piemineklis Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem “Balvu Staņislavs”, Māras piemineklis, Līvānu stikla un amatniecības centrs, Vasargelišķu skatu tornis.

Krāsojamo grāmatiņu savā ikdienas darbā var izmantot izglītības iestāžu darbinieki gan Latvijā, gan ārvalstīs (diasporas organizācijas), tostarp arī vecāki – kopā ar bērniem meklējot objektus un risinot uzdevumus. Tā domāta visu vecumu bērniem, mammām, tētiem, vecmāmiņām, vectētiņiem, auklītēm.

Elektronisko krāsojamās grāmatiņas “Izkrāso Latgali!” versiju var lejuplādēt ŠEIT.

Tai papildus ir sagatavotas arī ilustrētas uzlīmes (lejuplādēt ŠEIT), kuras var izgriezt, ielīmēt lapās un pašiem veidot dizainu.

Krāsojamā grāmatiņa tapusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas prioritārā pasākuma 2019.-2021. gadam “Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”) ietvaros.

Grafisko dizainu sagatavoja Anna Stalidzāne, kopā 16.lpp.

Par grāmatiņas saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions, jebkuri pārpublicējumi ir iespējami tikai ar Latgales plānošanas reģiona rakstisku atļauju.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Latgales reģiona remigrācijas koordinatori Astrīdu Leščinsku, e-pasts: astrida.lescinska@lpr.gov.lv, tālrunis +371 20349136.