DI Latgalē. Sveču liešanas meistarklase Ludzas novada pašvaldības Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā

Šī gada 7. jūnijā Latgales plānošanas reģiona projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Latgales reģionā (DI Latgalē)” komanda viesojās Ludzas novada pašvaldības Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā, lai kopā ar Specializēto darbnīcu dalībniekiem piedalītos sveču liešanas meistarklasē.

Aizbraucām uz meistarklasi, bet nokļuvām kaut kādā pasakainā pasaulē. Centra dalībnieki uzcienāja mūs ar pašceptu ābolmaizi, izstāstīja savus stāstus, bija klāt ar vērtīgiem padomiem meistarklases laikā un pat nodeklamēja pašsacerētu dzeju. Nobeigumā bija ilga atvadīšanas ar laba vēlējumiem viens otram un solījumiem tikties vēl.

Ikdienā centra dalībnieki nodarbojas ar visdažādākiem rokdarbiem, ņemot vērā katra cilvēka individuālās prasmes, iespējas un intereses. Turklāt ir arī ziepju darbnīcas un aušanas darbnīcas, kur top fantastiski paklāji no auduma strēmelēm un no dzijas pīnēm, kā arī somas un salvetes.

Milzīgs PALDIES centra darbiniekiem par viņu ieguldījumu katra dalībnieka dzīvē.

Deinstitucionalizācija nav tikai vārds, tai ir seja un stāsts.

 

Informāciju sagatavoja: Projekta ”DI Latgalē” sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīna Čimbaraite, t.: 654 40862, e-pasts: kristina.cimbaraite@lpr.gov.lv 


Latgales plānošanas reģions
“Deinstitucionalizācija Latgalē”
Latgales plānošanas reģiona vietne: @DILatgale
Facebook: @DILatgale
Youtube: @DILatgale
Tālr.: 654 40862