Veido demokrātijas takas Latgalē!

23. un 24.martā “Europe Direct Dienvidlatgale” centrs Daugavpilī un Līvānos rīkoja pasākumus “Cikos sākās/as Tava demokrātija?”. Pasākumu laikā jauniešiem bija iespēja gan dzirdēt Latvijā atpazīstamus Eiropas vērtību stāstniekus, gan biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” ģenerālsekretāres Lienes Valdmanes vadībā rast atbildes uz jautājumu “Kur Tavā pašvaldībā mīt demokrātija?”.

“Uz katru pilsētu mēs varam paskatīties no tūrisma objektu puses, no veikalu puses, no kāda cita skatupunkta, taču šodien mūsu mērķis bija atrast, kur tavā pašvaldībā dzīvo demokrātija,” skaidro Liene Valdmane. “Tas ir ļoti interesants uzdevums, jo bērniem ir jāsaprot, kas ir demokrātija, kā tā izpaužas. Tā ir cieņa vienam pret otru. Kur mūsu pilsētā izpaužas cieņa? Kur mūsu pilsētā ir vieta, kur parunāt citam ar citu? Kur mums ir izvēles brīvība, vārda brīvība? Kur tā dzīvo tavā pašvaldībā?”

Pasākumos skolēni izvēlējās dažādas vietas – demokrātijas takā tika iekļauta bibliotēka, sporta laukumi, baznīca un daudzas citas iestādes un teritorijas.

Lai noskaidrotu KUR MĪT DEMOKRĀTIJA? , Europe Direct Dienvidlatgale centrs aicina Latgales jauniešu līdz 14. aprīlim nofilmēt šos objektus un izveidot līdz 3.minūtēm garu video, kurā būs attēlota viņa pārstāvētās pašvaldības demokrātijas taka.

Visi video tiks publicēti “Europe Direct Dienvidlatgale” centra FB kontā , par tiem varēs nobalsot ikviens. Video, kurš savāls vislielāko pozitīvo vērtējumu skaitu, autoru/s 3. maijā Daugavpilī “Eiropas pagalma svētku ietvaros” tiks apbalvoti!

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv