“Demokrātijas laboratorijās” Daugavpils jaunieši tiksies ar Eiropas Parlamenta deputātu Ivaru Ijabu

Ivars Ijabs, aicinot jauniešus uz pasākumu, saka: Mums ir spēcīgi jaunieši, īpaši Latvijas austrumos. Tiekoties runāsim par Eiropas Parlamenta darbu saistībā ar Latvijā un Eiropā aktuāliem jautājumiem – klimata izmaiņām, valsts aizsardzības dienestu u.c. Iepazīsimies par EP deputāta darba ikdienu, kā arī par to, kā motivēt cilvēkus aktīvāk piedalīties EP vēlēšanās un iesaistīties politiskajās norisēs, kā arī, kopīgās sarunās meklēsim atbildes uz dažādiem citiem jautājumiem.”

Ivars Ijabs ir vienīgais deputāts no Latvijas, kurš strādā Eiropas Parlamenta Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā. Enerģētikas savienība ir viens no Eiropas integrācijas vērienīgākajiem projektiem, un topošie ES valstu Nacionālie enerģētikas un klimata plāni 2021.-2030. gadam ir ietvars, kurā tiks īstenoti arī kopējie mērķi klimata aizsardzības jomā. Līdz ienākšanai politikā, bijis latviešu sabiedrībā plaši pazīstams politologs, publicists, asociētais profesors Latvijas Universitātē un pētnieks LU Sociālo un politisko pētījumu institūtā.

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs