Daugavpilī notiks Latgales jauniešus saliedējošs pasākums

9. maijā biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar Europe Direct Dienvidlatgale centru, stiprinot jauniešu saliedētību Latgales reģionā un atzīmējot Eiropas dienu, Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” kuplam jauniešu pulkam rīko izglītojoši informatīvs pasākums Mega ERASMUS. Tajā būs iespēja uzzināt par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un Eiropas Savienības piedāvātajām iespējām jauniešiem. Pasākuma otrajā daļā Latgales reģiona jaunatnas saliedēšanai, sadarbībā ar biedrību “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs”, tiks rīkotas “Prāta spēles”, kurās labākā komanda ar Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Ijaba atbalstu dosies iepazīšanās braucienā uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Pasākumam līdz 05.05.23. var pieteikties: izglītības iestādes (ne vairāk kā divas komandas no vienas iestādes), jauniešu biedrības vai jauniešu grupas līdz 4 cilvēkiem komandā, aizpildot pieteikuma formu ej.uz/eiropasdienadaugavpili23.

Pasākums notiek biedrībuas “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs“ un Kultūras ministrijas “Līdzdarbības līgums par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanas jomā Latgales reģionā” (Nr.: Nr.2.5-8-23) ietvaros, ko finansē valsts budžets.