Daugavpilī notiks II Starptautiskais Marka Rotko Mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkurss

Šī gada aprīlī Daugavpilī notiks 2. Starptautiskais Marka Rotko Mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies bērni un jaunieši vecumā līdz 21 gadam.

Konkursa mērķis –  sekmēt muzicēšanas prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā amerikāņu mākslinieka, abstraktā ekspresionisma un krāsu laukumu glezniecības pamatlicēja Marka Rotko vārdu.

No 3. aprīļa ikviens interesents varēs skatīties labākos konkursantu priekšnesumus Youtube kanālā  “Latvian Contests”, savukārt konkursa fināls notiks 22.aprīlī klātienē Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Konkursa organizatori ir saņēmuši vairāk nekā 260 pieteikumus no Kanādas, Polijas, Ungārijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no vairākām Latvijas pilsētām. Konkursantu sniegumu vērtēs  žūrijas locekļi no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Izraēlas un Kanādas. Labākie konkursa dalībnieki tiks apbalvoti ar piemiņas balvām.

Starptautisko Marka Rotko Mūsdienu mūzikas jauno izpildītāju konkursu organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības “Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultāti.

Papildu informācija:
Jevgeņijs Ustinskovs
Konkursa mākslinieciskais vadītājs, projekta autors
Tālr.: 29538278
E-pasts: latviancontests@inbox.lv