DAUGAVPILĪ NORISINĀSIES VALSTS VĒRIENĪGĀKĀS “HIP-HOP” DEJU SACENSĪBAS

Šogad Ghetto Games piedzīvos savu 15. sezonas atklāšanu, un kā pirmais šīs sezonas izbraukums būs Ghetto Games karnevāls Daugavpilī, kas norisināsies 27. maijā, Vienības laukumā. Karnevāls ir veltīts mākslai, mūzikai un sporta aktivitātēm, kurās iesaistās visi Latvijas reģioni un ne tikai.
10 stundu garumā Vienības laukumā notiks sacensības un šovi vairākās disciplīnās. Dalībnieku reģistrācija jau ir sākusies, savukārt skatītājiem ieeja ir bezmaksas.
Festivāla laikā norisināsies viens no vērienīgo HipHop deju sacensību posmiem. Turnīrā piedalīsies ne vien Latvijas labākie dejotāji, bet arī izcili “Hip-Hop” stila pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.
Dejotāji sacentīsies „1×1″ formātā trīs vecuma kategorijās: “U9”, “U12”, “U15” un “16+”, ka arī tiks rīkota “Pro” jeb profesionāļu grupa, kurā dejotāji cīnīsies “1×1” formātā.
Šogad sacensību tiesniešu sastāvā ir jauns un perspektīvs dejotājs no Nīderlandes “Kiddy”, Daugavpils “Factory Kingz” deju skolas pārstāvis “An-Juicy”. Viens no spēcīgākiem “Hip-hop” Latvijas dejotājiem “Eagle”, kā arī “Vogue” stila dejotājs no Igaunijas “Kristjan 007”.
Visas dienas garumā ir paredzēta šovu programma, tiešraide uz lielā ekrāna, konkursi skatītājiem un citas izklaides un aktivitātes DJ pavadībā.
„Ghetto Games” šobrīd ir viena no lielākajām jauniešu ielu sporta un kultūras kustībām Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos.
Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību. Plašāka informācija ir pieejama “Ghetto Games” oficiālajā mājaslapā www.ghetto.lv.