Daugavpilī aktīvi turpinās akcijas “Atpakaļ uz skolu” tikšanās ar jauniešiem

Otrdien, 28. februārī, Europe Direct Dienvidlatgale vadītājs Oskars Zuģickis, akcijas „Atpakaļ uz skolu” ietvaros tiksies ar Daugavpils Valsts ģimnāzijas 10.klašu jauniešiem, lai palīdzētu izprast demokrātijas un valsts uzbūves pamatelementu nozīmību, rosināt domāt par demokrātiskas vides veidošanu skolā, iedvesmot un sniegt praktiskas idejas demokrātiskas kultūras stiprināšanai skolas pārvaldībā un skolas ikdienā.

Akcijas „Atpakaļ uz skolu/ Atpakaļ uz universitāti” laikā ES institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, NVO aktīvisti un citi Eiropas lietu eksperti dodas uz Latvijas izglītības iestādēm, lai ar jauniešiem dalītos savās zināšanās par Eiropas Savienību un tās aktualitātēm.

Akciju „Atpakaļ uz skolu” 2007. gadā uzsāka Vācija, kas tajā laikā bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē. Akcija vainagojās panākumiem un jau 2008. gadā Eiropas Savienības informācijas aģentūra to pirmo reizi īstenota arī Latvijā.

Akcija „Atpakaļ uz skolu/ Atpakaļ uz universitāti” 2023. gadā Latvijā šogad noritēs jau 15. reizi.

Ja arī Tu savā mācību iestādē Dienvidlatgalē vēlies tikties ar dažādu jomu ekspertiem, kas diskutē par demokrātījas vērtībām, palīdz plašāk iepazīt Eiropas Savienību, aicinām sazināties ar Europe Direct Dienvidlatgale centru!

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv