Balvu novadā izmaiņas sešos reģionālo autobusu maršrutos

No šī gada 15. septembra pasažieriem jāņem vērā izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Balvu novadā sešos maršrutos.

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 5044 Balvi–Egļuciems–Tilža turpmāk otrdienās, trešdienās un ceturtdienās skolēnu brīvdienu laikā nebūs divi pēcpusdienas reisi no Balvu autoostas – plkst. 14.25 un plkst. 15.30.

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 5430 Balvi–Vectilža–Baltinava pirmdienās un piektdienās skolēnu brīvdienu laikā autobuss, kas plkst. 07.20 izbrauc no Balvu autoostas, kursēs tikai līdz Vectilžām (nebrauks uz Lutenāniem).

Turpmāk reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 5585 Balvi–Balvu stacija nebūs šādi reisi, kas līdz šim kursēja darba dienās: no Balvu autoostas plkst. 15.30 un plkst. 19.30, no Balvu stacijas plkst. 15.45 un plkst. 19.45.

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 6444 Viļaka–Vecumi–Lavošnieki tiek slēgti reisi, kas līdz šim tika izpildīti katra mēneša pirmajā svētdienā: no Viļakas autoostas plkst. 07.10 un plkst. 15.10, bet no Lavošniekiem plkst. 08.00 un plkst. 16.05.

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 6449 Balvi–Rubeņi–Balvi pirmdienās un piektdienās skolēnu brīvdienās autobuss vairs plkst. 08.15 neizbrauks reisā no Balvu autoostas, bet no Rubeņiem nebūs reisa plkst. 08.35.

Turpmāk reģionālās nozīmes autobusu maršrutā nr. 6450 Balvi–Bērzpils–Krišjāņi–Balvi netiks izpildīts svētdienu reiss plkst. 16.35 no Balvu autoostas.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA “Balvu autotransports”. Izmaiņas Autotransporta direkcija saskaņojusi ar Latgales plānošanas reģionu.

Izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes doto uzdevumu “Autotransporta direkcijai sadarbībā ar plānošanas reģioniem veikt nerentablo maršrutu, reisu detalizētu lietderības novērtējumu. Tika izvērtēti reisi, kuru rentabilitātes rādītāji (ieņēmumu segums pār izmaksām) ir 10% vai zemāks (atbilstoši 2022. gada rādītājiem), kā arī tas, vai maršruta reisi ir vienīgie savienojumā ar apdzīvotu vietu, vai konkrētais reiss ir tehniskais reiss pieprasītākam / citam reisam u.c.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 5.panta piektajā daļā noteikto, ATD kompetencē ir  izstrādāt, pārzināt un plānot maršrutu tīkla reģionālās nozīmes maršrutus, nodrošināt sabiedriskajam transportam no valsts budžeta iedalīto finanšu līdzekļu administrēšanu un piešķiršanu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā un organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos.

Papildu informācijai:
Sanita Heinsberga
VSIA Autotransporta direkcija
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67356129
E-pasts: sanita.heinsberga@atd.lv