Aizvadīta Latgales ilgtspējīgai attīstībai nozīmīga tikšanās ar VARAM ministru

2023. gada 29. jūnijā notika Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras iniciēta tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministru Māri Sprindžuku, lai pārrunātu Latgales ilgtspējīgu attīstību un piedāvātu konkrētus risinājumus.
“Valstij jāīsteno gudra migrācijas politika, lai būtu darba rokas. Koordinēti jāveido pakalpojumu centri – izglītības, veselības, drošības, sabiedriskās kārtības un sociālo pakalpojumu nodrošināšanai, tā intervijā Latgales plānošanas reģionam pauž VARAM ministrs Māris Sprindžuks.
LTRK jau ilgstoši veiksmīgi sadarbojas ar Saeimas Latgales apakškomisiju, tāpēc rasti konkrēti priekšlikumi finanšu resursu Latgales uzņēmējdarbības potenciāla un izglītības attīstīšanai, ko prezentēt ministra kungam no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Saeimas Latgales apakškomisijas, uzņēmēju, reģionālās attīstības un izglītības ekspertiem.
Piedalījās VARAM ministrs Māris Sprindžuks, Ivo Dembovskis – LTRK Latgales reģionālās padomes priekšsēdētājs un SIA „Vides projektu studija” valdes loceklis, LTRK Latgales reģionālās padomes locekle un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas asociētā profesore Lienīte Litavniece, VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās attīstības nodaļas vadītāja Jevgēnija Butņicka un Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.
Tikšanās bija raita un intensīva, par tās rezultātiem plašāk intervijā:
@lpr.gov.lv

🆕 Šodien notika LTRK iniciēta tikšanās ar VARAM ministru @marissprindzuks , lai pārrunātu Latgales ilgtspējīgu attīstību un piedāvātu konkrētus risinājumus. Piedalījās arī Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne, LTRK biedre un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas asociētā profesore Lienīte Litavniece un VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās attīstības nodaļas vadītāja Jevgēnija Butņicka. LTRK jau ilgstoši veiksmīgi sadarbojas ar Saeimas Latgales apakškomisiju, tāpēc rasti konkrēti priekšlikumi, ko prezentēt ministra kungam. Tikšanās bija raita un intensīva, par tās rezultātiem intervijā ar VARAM ministru Māri Sprindžuku un Ivo Dembovski – LTRK Latgales reģionālās padomes priekšsēdētājs un SIA „Vides projektu studija” valdes loceklis. #latgale #latgalesplānošanasreģions #varam #varamlatvija #latgalesattīstība #ilgtspējība #ilgtspējīgaattīstība #reģions

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions

Informāciju sagatavoja Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Zaiga Lāce