Aicina uz foruma teātra nodarbību par medijpratību Daugavpilī

Kā sadzīvot sabiedrībā, kas patērē atšķirīgas informatīvās telpas un pauž atšķirīgus viedokļus? Kādu kaitējumu var radīt viltus ziņas un nepatiesa informācija? Un kā katrs no mums var iesaistītes, lai to mainītu? Aicinām ikvienu interesentu, kas vēlas diskutēt un meklēt atbildes uz šiem jautājumiem, pievienoties foruma teātra nodarbībai par medijpratības jautājumiem piektdien, 3. februārī plkst. 18:00 – 20:30 Daugavpilī, Latgales Centrālajā bibliotēka, ASV Informācijas centrā, Rīgas iela 22A.

Dalībnieku skaits nodarbībā ierobežots, interesentus lūdzam pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu.

Foruma teātris ir interaktīva metode, kurā ar teātra paņēmienu tiek analizētas un risinātas konkrētas, iesaistītajiem dalībniekiem aktuālas problēmas. Foruma teātrī par “aktieriem” un “skatītājiem” kļūst” ikviens dalībnieks, un visu kopējais mērķis ir meklēt risinājumus sarežģītām situācijām. Šī metode rosina dialogu, neierastā veidā aicina domāt par problemātiskām tēmām un tā ir pieejama ikvienam interesantam. Foruma teātra nodarbības laikā dalībnieki diskutē par kādu konkrētu problēmu, un ar teātra metožu palīdzību identificē, kas ir šīs problēmas sakne un meklē veidus, kā to būtu iespējams novērst, mainot iesaistīto cilvēku rīcību un attieksmi.

Nodarbību vadīs Agnese Lapsiņa, kas Foruma teātri un citas teātra novatora Augusto Boala radītās  teātra metodes apguvusi starptautiskās mācībās Ungārijā un Luksemburgā, un vadījusi nodarbības dažādām interesentu grupām Latvijā.

Nodarbību rīko Latvijas Pilsoniskā alianse. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un ASV vēstniecība Latvijā. Pasākums netiks filmēts vai pārraidīts tiešraidē. Pasākumā tiks cienīta viedokļu dažādība un konfidencialitāte.