Vebinārs “Aprites iepakojums: uzņēmēju iespējas Latvijā un Nīderlandē”

Aprites ekonomika, ilgtspējība, zaļais kurss – šie atslēgvārdi pēdējo piecu gadu laikā ir pārvērtušies no šauram lokam apspriežamiem jēdzieniem par aktuāliem konkurētspējas faktoriem. Kāpēc uzņēmējiem tos ir būtiski ņemt vērā un kā tie var ietekmēt izredzes iekļūt citos eksporta tirgos, piemēram, Nīderlandē?

Kopš 2020. gada Eiropas Savienība ir iezīmējusi jaunu aprites ekonomikas rīcības plānu, lai nākamajās desmitgadēs īstenotu nospraustos klimatneitralitātes mērķus. Turklāt tieši produktu iepakojums ir iezīmēts kā viena no galvenajām jomām, kas palīdzēs aprites ekonomikas sasniegšanai un kas daudziem uzņēmējiem varētu būt pirmais solis pretim zaļajam kursam.

Tajā pašā laikā arī patērētāju interese un pat prasības pret ikdienā patērēto produktu ražotājiem aug, aprites principu ieviešanai uzņēmumos sniedzot gan izaicinājumus, gan iespējas.

Uzņēmumi un organizācijas, kas veicina tēmas aktualizēšanu un ar savu piemēru rāda priekšzīmi, aizvien vairāk atrodami kā Nīderlandē, tā Latvijā.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina uz tiešsaistes semināru, kurā uzzināsiet vairāk par aktualitātēm aprites iepakojuma jomā Eiropā, Latvijā, Nīderlandē un dzirdēsiet praktiskus piemērus, kā aprites principu ieviešana var uzņēmējiem palīdzēt kļūt eksportspējīgākiem un pavērt jaunas sadarbības iespējas.

Semināra ietvaros dzirdēsiet:

  • Par nodokļiem, regulējumu un labo praksi ceļā uz aprites iepakojumu Eiropas Savienībā;
  • Par aktuālo situāciju plastmasas iepakojuma atkritumu šķirošanā un pārstrādē Latvijā;
  • Par aprites ekonomikas principu ieviešanu iepakojuma ražošanā un pārstrādē Nīderlandē;
  • Latviešu uzņēmuma “PrintOnPack” un Nīderlandes uzņēmuma “A Top Packaging” pieredzes stāstus

Seminārs paredzēts gan eksportējošiem uzņēmumiem, gan tādiem, kas tikai plāno uzsākt eksportu. Aplūkotie temati būs īpaši saistoši uzņēmumiem, kas interesējas par ilgtspējīgu principu ieviešanu ražošanā un citos uzņēmējdarbības procesos, kā arī pētniecības iestādēm un organizācijām, kas ikdienā risina ar aprites ekonomiku saistītus jautājumus.

Reģistrācija ir obligāta: www.liaa.gov.lv/lv/notikums/vebinars-aprites-iepakojums-uznemeju-iespejas-latvija-un-niderlande

Pieslēgšanās saite tiks nosūtīta visiem reģistrētajiem dalībniekiem.

Vebināra darba valoda: angļu

Dalība bezmaksas

Informācijas avots: liaa.gov.lv