Starptautiskā konferencē diskutēs par nākotnes darbu Latvijā

Izsludināta pieteikšanās tiešsaistes konferencei “Nākotnes darbs 2022: tendences, kas ietekmēs nodarbinātību”. Konference norisināsies tiešsaistē š.g. 3. martā no pulksten 13.00 līdz 18.00 pasākumam veltītajā mājaslapā www.futureofjobs.lv un Facebook vietnē, un tās norisei bez maksas varēs sekot privātā un publiskā sektora organizāciju pārstāvji, darba devēji un meklētāji, kā arī citi šīs tēmas interesenti. 

Jau otro gadu starptautiskā nodarbinātības tēmai veltītā konference “Nākotnes darbs Latvijā” (“The Future of Jobs in Latvia: Trends That Will Shape the Work of Tomorrow”) apvieno pasaules līmeņa vadītājus un uzņēmējus, stratēģiskās cilvēkresursu politiku veidotājus un pētniekus, lai diskutētu par galvenajām tendencēm nodarbinātībā un rast atbildes uz būtiskiem jautājumiem, kas jau tuvā nākotnē ietekmēs nodarbinātību.

“Pēdējais gads arvien spilgtāk iezīmējis ar darbaspēka un atbilstošu prasmju pieejamību saistītos izaicinājumus gan Latvijā, gan visā pasaulē. Organizējot konferenci kopā ar starptautiskiem partneriem un domubiedriem, vēlamies turpināt skaidrot šīs tēmas būtisko nozīmi un ietekmi uz pārtikušas un labklājīgas sabiedrības veidošanu ilgtermiņā,” stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone.

Konferencē piedalīsies un to atklās Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Latvijas Republikas Labklājības ministrs Gatis Eglītis un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone. Ar jaunākajām pētījumu un datu prezentācijām dalīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) darba tirgus eksperte Anja Meierkord, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) Sloan vadības skolas vecākais pasniedzējs Dr. George Westerman, starptautiskā vadības konsultāciju uzņēmuma McKinsey & Company Nākotnes darba eksperts Marco Dondi, kā arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskās Darba organizācijas vecākais ekonomists Daniel Samaan. Savukārt ar pieredzes stāstiem, publiskā un privātā sektora perspektīvu kvalifikācijas uzlabošanas (upskilling) un pārkvalificēšanās (reskilling) jautājumos dalīsies Luksemburgas Nacionālās nodarbinātības aģentūras direktore Isabelle SchlesserRail Baltica kopuzņēmuma RB Rail tehniskais direktors un valdes loceklis Marc-Philippe El Beze, starptautiskā jaunuzņēmuma Pipedrive tehnoloģiju direktors Agur Jogi un Swedbank akadēmijas vadītāja Dace Amsila. Konferenci moderēs Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Daunis Auers un konsultāciju uzņēmuma ERDA biznesa partnere Pārsla Baško.

“Vēl tikai pagājušajā gadā Pasaules Ekonomikas forums (World Economic Forum) prognozēja, ka aptuveni 50% darbaspēka tuvāko piecu gadu laikā būs jāuzlabo savas profesionālās prasmes un, pat saglabājot esošo darbu, paredzams, ka piecu gadu laikā mainīsies ap 40% darba veikšanai nepieciešamo prasmju. Lai arī šie dati ir savā ziņā biedējoši un spēcīgs signāls ikvienam no mums par nepieciešamību sistemātiski domāt par nākotnes darba perspektīvām, nereti gan valstu politiku veidotāji, gan uzņēmumi un paši darba ņēmēji par prioritāti izvirza īstermiņa jautājumu risināšanu,” pastāstīja Ričards Križanovskis, konferences organizators un jaunuzņēmuma UpMatched vadītājs. “Vēlamies šo konferenci piedāvāt kā platformu, kurā apmainīties ar praktisku pieredzi un starptautiskiem piemēriem, lai palīdzētu ikvienam saprast, kādas prasmes attīstīt un kā to darīt efektīvi.”

Par dalību konferencē

Konferences norise būs publiski pieejama ikvienam un bez maksas pasākuma oficiālajā Facebook vietnē un mājaslapā www.futureofjobs.lv, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā. Lai gūtu iespēju ne tikai vērot konferenci, bet arī uzdot jautājumus runātājiem, iesaistīties diskusijās un piekļūt prezentāciju materiāliem, nepieciešams līdz š. g. 20. februārim reģistrēt savu dalību konferences mājaslapā.

Konferences norisi atbalsta: Labklājības ministrija un Nodarbinātības valsts aģentūra, Swedbank, Tet, ERDA, UpMatched.

Papildus informācijai:

Ričards Križanovskis
Konferences “The Future of Jobs in Latvia: Trends That Will Shape the Work of Tomorrow” konferences organizators un jaunuzņēmuma UpMatched vadītājs
E-pasts: ricards@upmatched.com
Telefona nr.: +371 26875064

Signe Bierande
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) preses sekretāre
E-pasts: Signe.Bierande@nva.gov.lv
Telefona nr.: +371 20256690