Šodien, 30. martā, notiks diskusija: Latvijas un Dienvidvalstu partnerības potenciāls

Mūsdienu ģeopolitiskie satricinājumi, kā arī Covid-19 pandēmijas plašā izplatība ir devuši smagu triecienu ekonomikai, saasinot jau ilgstoši reģionā pastāvošās strukturālās problēmas un ar migrāciju saistītos jautājumus. Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts interesēs ir ciešāks atbalsts sadarbībai ar Dienvidu partnerības valstīm, stiprinot visu valstu labklājību, stabilitāti un drošību.

Mēs varam rūpēties par stabilitāti Eiropas kaimiņu reģionā un līdz ar to arī pašā Eiropā. Latvija kopā ar ES partneriem iesaistās labas pārvaldības un reģiona ekonomiskās izaugsmes veicināšanā, atbalstot politisko koordināciju, ciešāku ekonomisko integrāciju un lielāku mobilitāti. Tomēr nozīmīgs aspekts ir Latvijas potenciāls sadarbības spēcināšanā ar ES Dienvidu kaimiņiem, Latvijai uzņemoties aktīvu lomu un investējot šajā sadarbībā. Eiropas Savienības Dienvidu partnerībā ir Alžīrija, Ēģipte, Izraēla, Jordānija, Libāna, Lībija, Maroka, Palestīna, Sīrija un Tunisija.

Lai pārrunātu Latvijas prioritātes sadarbībai ar ES Dienvidu kaimiņvalstīm, Latvijas gatavību strādāt šajā reģionā un pieejamos resursus, kā arī saprastu, kāda rīcība Latvijā būtu nepieciešama, šodien, 30.martā no plkst. 17.00 – 18.30 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras telpās notiks diskusija. To attālināti vērot un ar saviem jautājumiem piedalīties ikviens interesents varēs tiešsaistē ziņu portālā Delfi.

Diskusijas rīkotāji: Sieviešu sadarbības tīkls, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Arābu kultūras centrs. Pasākumu atbalsta Annas Lindes fonds.

Organizatori diskusijai attālināti aicina pievienoties ārlietu un ekonomikas ekspertus, izglītības un zinātnes darbiniekus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas –  visus, kuriem rūp drošība, ekonomiskā attīstība un demokrātija.

Diskusijas dalībnieki:

  • Hosams Abu Meri, Ministru prezidenta padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos; Libānas Republikas Goda konsuls Latvijā, Arābu kultūras centra vadītājs; ārsts un politiķis;
  • Aigars Rostovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents; Biznesa augstskolas “Turība” Attīstības padomes priekšsēdētājs;
  • Ingrīda Kleinhofa, arābistikas eksperte un arābu valodas docētāja Latvijas universitātē; latviešu – arābu sarunvārdnīcas autore; Aleksandrijas bibliotēkas latviešu draugu biedrības valdes locekle;
  • Sintija Broka, Latvijas ārpolitikas institūta pētniece; Rīgas Stradiņa universitātes vieslektore;
  • Inete Ielīte, Sieviešu sadarbības tīkla valdes priekšsēdētāja; Annas Lindes fonda Latvijas tīkla koordinatore

Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs. Darba valoda – latviešu valoda.

Notikumu varēs vērot arī Latvijas ārpolitikas institūta mājaslapā; Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras mājaslapā; Sieviešu sadarbības tīkla Facebook lapā.

Par Sieviešu sadarbības tīklu

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls (saīsināti Sieviešu sadarbības tīkls) ir dibināts 2003. gada ar mērķi nodrošināt koordinētu līdzdalību sieviešu tiesību un interešu aizstāvībai, kā arī kopīgas politikas izstrādei nacionālajā un Eiropas Savienības institūciju līmenī. Organizācija ir Eiropas Sieviešu lobija dalīborganizācija un veic Latvijas nacionālās koordinācijas funkciju. Kā biedrība LSOST reģistrēta 2008. gadā. Tajā darbojas 42 organizācijas, kas apvieno 110 organizācijas un vairāk nekā 7 tkst. biedru – fiziskas personas. 2015.gadā LSOST ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Informāciju sagatavoja:

Rasa Saliņa, Sieviešu sadarbības tīkla padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos, tālr. 29145314, e-pasts: rasa.salina@gmail.com