Satiksmes ministrs dosies vizītē uz Daugavpili

Tālis Linkaits

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 2. septembrī dosies reģionālajā vizītē uz Daugavpili, lai jaunā mācību gada ievadā tiktos ar Daugavpils tehnikumā studējošajiem jauniešiem, kā arī iepazītos ar pilsētas sabiedriskā transporta nodrošināšanai iegādātajiem jaunajiem, videi draudzīgajiem autobusiem.

Daugavpilī ar Eiropas Savienības fondu atbalstu pēdējo AS “Daugavpils Satiksme” autobusu parks ir papildināts ar 20 jauniem videi draudzīgiem “SCANIA” autobusiem, kas darbināmi ar saspiesto dabasgāzi. Papildus autobusu iegādei arī izveidota saspiestās dabasgāzes uzpildes stacija Kārklu ielā 24, kas apkalpos jauno, videi draudzīgo transportu.

Vizītes ietvaros ministrs apmeklēs uzņēmumu “Daugavpils satiksme”, kā arī ar Daugavpils valstspilsētas domes vadību iepazīsies ar citiem pilsētā paveiktajiem un plānotajiem darbiem, lai veidotu modernu un iedzīvotājiem draudzīgu sabiedriskā transporta sistēmu.

Tāpat T. Linkaits jaunā mācību gada ievadā tiksies ar Daugavpils Tehnikum audzēkņiem, kuri studē ar transporta jomu saistītās specialitātēs, kā arī tiksies ar Daugavpils skolu parlamentu pārstāvjiem, lai diskutētu par satiksmes nozares aktualitātēm un karjeras perspektīvām transporta nozarē.

Baiba Ābelniece, Ministra padomniece komunikācijas jautājumos, Tālrunis: +371 26 624 221, E-pasts: baiba.abelniece@sam.gov.lv