Rēzeknes novada iedzīvotāji slido bez maksas

Pirmdienas, 31. janvāra, vakarā Olimpiskā centra “Rēzekne” ledus hallē aizritēja pirmā publiskā slidošana, kur ledus laukuma izmaksas sedza Rēzeknes novada pašvaldība, dāvinot saviem iedzīvotājiem iespēju slidot bez maksas. Arī turpmāk, līdz pat gada beigām, katru pirmdienu no pulksten 18.30 līdz 19.30 šāda iespēja būs ikvienam Rēzeknes novada iedzīvotājam. 

“Saņēmām daudz pateicības vārdu,” pēc pirmās slidošanas teica Rēzeknes novada Bērnu – jaunatnes sporta skolas direktors Aldis Ciukmacis. “Mūsu iedzīvotāji atzina, ka šī ir lieliska iniciatīva, īpaši šajā laikā, kad ļoti pietrūkst pozitīvu emociju.”

Pirmā slidošana noritēja bez iepriekšējas pieteikšanās, taču, tā kā interese ir ļoti liela, turpmāk aicinām iepriekš pieteikties gan individuālos slidotājus, gan grupu braucienus, rakstot uz e-pastu bjss@rezeknesnovads.lv vai arī rakstot sms vai zvanot uz tel. numuru  26171510 (Aldis Ciukmacis). Piesakoties lūgums norādīt slidotāju vārdus, uzvārdus un telefonu numurus, kā arī pārstāvēto pagastu vai pilsētu. Priekšroka būs tiem, kuri pirmie pieteiksies. Ja pieteiksies mazāk nekā 90 cilvēki, kas ir maksimālais epidemioloģiski pieļaujamais slidotāju skaits, ledus laukumā tiks ielaisti arī slidotāji “dzīvās rindas” kārtībā. Ieeja uz ledus laukumu ir no lielā stāvlaukuma upes pusē.

Rēzeknes novada pašvaldība segs ledus laukuma izmantošanas maksu, savukārt pašiem slidotājiem būs jāmaksā par slidu nomu (1,50 Eur) un galvassargu, ja tas nepieciešams. Dodoties slidot ar savām slidām, papildu izdevumu nebūs. Ledus laukumā par brīvu būs pieejami arī dažādi palīglīdzekļi – “pingvīni” un nūjas – slidošanas prasmju uzlabošanai iesācējiem.

Pieaugušajiem slidošana notiks “zaļajā režīmā” – pie ieejas uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. Skolēniem, kuri vecāki par 12 gadiem, būs jāuzrāda sertifikāts vai skolas skrīnings tests (72h), savukārt bērni līdz 12 gadiem vecāku pavadībā ledus halli varēs apmeklēt bez sertifikāta vai testa.

Kā paredz Rēzeknes novada pašvaldības noslēgtais sadarbības līgumu ar Olimpisko centru “Rēzekne”, par ledus laukuma izmantošanu pašvaldība maksās 145,20 Eur nedēļā. Sadalot uz vienu apmeklētāju, tas ir  aptuveni uz pusi lētāk, nekā ja cilvēki nāktu un maksātu individuāli (3,50 Eur/h).

FOTOGALERIJA

Vairāk informācijas: BJSS direktors Aldis Ciukmacis, tel. 26171510

Teksts un foto: Madara Bērtiņa, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste