Rēzeknē atklāj Latvijā pirmo piepūšamo futbola halli

Piektdien, 4. februārī, Rēzeknē notika svinīga piepūšamās futbola halles atklāšana pie Rēzeknes 5. vidusskolas, kas ir pirmā šāda tipa sporta būve Latvijā. Pasākumā piedalījās pārstāvji no visām futbola halles tapšanā iesaistītajām pusēm, izskanēja pateicības vārdi, laba vēlējumi un apsveikuma runas.

Piepūšamā futbola halle ar mākslīgo futbola laukuma segumu ir veiksmīgi realizēts Rēzeknes pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas sadarbības projekts. Pašvaldības ieguldītais finansējums ir 407 222 eiro. Latvijas Futbola federācija sagādāja piepūšamās futbola halles kupolu un futbola laukuma mākslīgo segumu, kā arī uzdāvināja futbola vārtus. Papildus futbola hallei ir izbūvēts hokeja laukums, tāllēkšanas bedre un volejbola laukumi, kā arī veikti labiekārtošanas darbi, stāvvietu izbūve un asfalta seguma atjaunošana.

Atklājot pasākumu, klātesošos uzrunāja Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs: „Šodien esam pulcējušies, lai svinētu ļoti priecīgu un nozīmīgu notikumu mūsu pilsētai – piepūšamās futbola halles atklāšanu. Vēlos uzsvērt, ka pēdējos gados viena no pašvaldības prioritātēm ir tieši sporta nozares attīstība un sporta infrastruktūras uzlabošana. Izdarīts ir ļoti daudz, to var redzēt jebkurš rēzeknietis. Piepūšamā futbola halle būs lieliska iespēja Rēzeknes futbolistiem, kā arī citiem sporta entuziastiem, cauru gadu, arī ziemas sezonā trenēties un spēlēt komfortablos apstākļos, zem jumta un uz kvalitatīva laukuma seguma. Futbola halles tapšana ir spilgts piemērs tam, cik daudz nozīmē laba sadarbība un partneri, uz kuriem var paļauties un kopā paveikt lielas lietas.”

Domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs veltīja sirsnīgus pateicības vārdus visiem sadarbības partneriem, kas devuši ieguldījumu futbola halles tapšanā: Latvijas Futbola federācijai un tās priekšsēdētājam Vadimam Ļašenko, ārvalstu sadarbības partnerim – Slovēnijas uzņēmumam “DUOL”, kas izgatavoja un uzstādīja halles kupolu, būvdarbu veicējam SIA “Latgalija”, būvuzraugiem SIA “Marčuks”, projektētājiem SIA “Ceturtais stils” un projekta atbalstītājam SIA “NewFuels” RSEZ.

„Patiess prieks par to, ka futbola halles uzstādīšanas darbos iesaistījās arī daudzi rēzeknieši. Mūsu pilsētas lielākā bagātība ir tās iedzīvotāji, tāpēc vēlamies veicināt iedzīvotāju līdzdalību un iesaistīšanos pilsētā notiekošajos procesos, un šī bija laba iespēja to realizēt dzīvē,” turpināja A. Bartaševičs.

Īpaši sirsnīgu paldies par iesaistīšanos halles uzstādīšanas darbos A. Bartaševičs izteica vecāko klašu skolēniem un skolotājiem no Rēzeknes 5. vidusskolas, 2. vidusskolas, 3. vidusskolas, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, apsolot sadarbībā ar Sporta pārvaldi pavasarī organizēt skolu futbola turnīru jaunajā futbola hallē.

Sekoja Latvijas Futbola federācijas prezidenta Vadima Ļašenko uzruna un pateicības vārdi sadarbības partneriem: “Sapņi piepildās! Pirmā piepūšamā futbola halle Latvijā ir tapusi tieši Rēzeknē. Projekts nav vienkāršs, kā tas varētu izskatīties, tas ir sarežģīts, un tajā tika iesaistīti ļoti daudzi cilvēki.”

Tāpat arī Slovēnijas uzņēmuma „DUOL” pārstāvis Olav Björkström no Somijas savā runā uzsvēra to, ka halles būvniecība, tāpat kā futbola spēle, ir īsts komandas darbs. Uzņēmums „DUOL” tiek uzskatīts par Eiropas tirgus līderi piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā, un kā Latvijas Futbola federācijas partneris palīdz realizēt slēgto futbola haļļu būvniecības programmu Latvijā.

Klātesošos uzrunāja un futbola halli iesvētīja Romas katoļu Baznīcas Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Buļs un Latvijas pareizticīgās baznīcas Daugavpils – Rēzeknes eparhijas Rēzeknes apriņķa jaunatnes nodaļas vadītājs priesteris Sergejs Kiričenko. Baznīcas pārstāvji uzvēra, ka cilvēkam ir svarīga gan miesas, gan gara veselība, un jādzīvo sirds priekā un garīgā saskaņā.

Goda tiesības pārgriezt sarkano lentīti tika dotas Rēzeknes pašvaldības vadītājam A. Bartaševičam, Futbola federācijas prezidentam V. Ļašenko un Rēzeknes 5. vidusskolas direktorei Vijai Poikānei.

Svinīgā daļa noslēdzās ar A. Bartaševiča simbolisku futbola halles atslēgas pasniegšanu 5. vidusskolas direktorei V. Poikānei, nododot futbola halles turpmāku apsaimniekošanu Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes un 5. vidusskolas pārziņā.

Pēc svinīgās daļas sekoja deju studijas “Dynamic Hit” meiteņu priekšnesumi un Rēzeknes BJSS U13 vecuma grupas telpu futbola Latvijas vicečempionu futbola spēle.

Lai labi ripo bumba pa jauno futbola laukuma segumu! Lai mazie rēzeknieši, kas šeit trenēsies, reiz sasniedz olimpiādes virsotnes!