Reģionālajā sabiedriskajā transportā martā pārvadāti 17,6 tūkstoši Ukrainas iedzīvotāju; Taksometru vadītāju reģistrā reģistrēti 14 ukraiņi

Laika posmā no 2022. gada 12. līdz 31. martam reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos tika pārvadāti 17,6 tūkstoši Ukrainas iedzīvotāju, kuri saskaņā ar valdības lēmumu pakalpojumu var izmantot bez maksas. Savukārt, atvieglojot prasību par latviešu valodas zināšanām, Taksometru vadītāju reģistrā ir reģistrēti 14 ukraiņi.

Saskaņā ar valdības lēmumu no šā gada 12. marta Ukrainas pilsoņi, kuri, bēgot no kara, ieradušies Latvijā, reģionālajā sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas. No 12. līdz 31. martam reģionālo maršrutu autobusos brauca 7,1 tūkstotis ukraiņu, bet vilcienos – 10,5 tūkstoši. Ukrainas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, reģionālajā sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas. Atbrīvojums no braukšanas maksas neattiecas uz komerciālajiem reģionālajiem autobusu maršrutiem, kas kustības sarakstos atzīmēti ar lielo burtu “K”. Savukārt atbrīvojumu no braukšanas maksas valstspilsētu pašvaldību sabiedriskajā transportā nosaka pašvaldības.

Tāpat kopš 12. marta veiktas izmaiņas pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, jomā, sniedzot iespēju Ukrainas pilsoņiem reģistrēties Taksometru vadītāju reģistrā, neizvirzot prasību par valsts valodas zināšanām. Līdz šim Taksometru vadītāju reģistrā reģistrējušies 14 Ukrainas pilsoņi.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Papildu informācijai: Zane Plone, VSIA Autotransporta direkcijas Sabiedrisko attiecību vadītāja, Tālr.: +371 28627003, E-pasts: zane.plone@atd.lv