Projekta Pure Water noslēgumā tika organizēts grandiozs pasākums -Latgales Ūdens festivāls Preiļos

2022.gada 20.augustā Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību organizēja Latgales Ūdens festivālu  Pārrobežu programmas 2014-2020 projekta “Pure Water” ietvaros. Projektam šī bija noslēdzošā aktivitāte, kuras mērķis bija popularizēt ūdens resursus Latgalē un uzsvērt ūdens nozīmi cilvēka dzīvē. Ūdens festivāls norisinājās Preiļu novada svētku ietvaros Preiļu parka pludmalē un estrādē, kur notika dažādas aktivitātes visām paaudzēm bez vecuma ierobežojumiem. Preiļu parka pludmalē notika izbraucieni ar plostu un ūdens bumbām, radošās darbnīcas, meistarklases, konkursi.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli. Programmu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vakarā Preiļu parka estrādē tika organizēts ūdens festivāla lielkoncerts “Ūdens lāse Latgales dvēselei”, kurā piedalījās populāri mūziķi- Atis Ieviņš, Dināra Rudāne, grupa “Citi zēni”, Jānis Stībelis, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Normunds Pauniņš, grupa “Oranžās”, muzikālā grupa Jura Kristona vadībā, kuri izpildīja dziesmas par ūdens tematiku. Latgales Ūdens festivāls apvienoja visus, lai kopīgi aizdomātos par ūdens nozīmi cilvēka dzīvē!

Koncerta laikā pasākuma dalībnieki tika informēti par ūdens resursiem Latvijā un pasaulē un ikvienam dalībniekam bija iespēja piedalīties viktorīnā (ar veicināšanas balvām), atbildot uz pasākuma vadītāja jautājumiem par ūdens tēmu.

Savukārt visiem bērniem un jauniešiem līdz 16 gadiem bija iespēja piedalīties Latgales Ūdens festivālam veltītajā zīmējumu un video konkursā “Kas ir ūdens?”, iesūtot savus zīmējumus un video elektroniski līdz 17.augustam. Tika iesūtīti 40 zīmējumi un 2 video, kurus vērtēja LPR Attīstības padomes pirekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, māksliniece Elita Patmalniece un video mākslinieks Krists Krūskops. Uzvarētāji tika sumināti koncerta laikā, saņemot balvas no Latgales plānošanas reģiona, Forte Production un Elitas Patmalnieces.  Visi konkursa dalībnieki saņēma veicināšanas balvas (bērnu krāsojamos lietussargus), kas tiks nogādātas uz attiecīgām pirmskolas vecuma izglītības iestādēm.

Uzvarētāju zīmējumi (no kreisās puses: Dāvis Kalniņš 5 g., Emīls Kroičs 8 g., Irbe Gruve 6 g., Jolanta Kroiča 4 g., Marta Bindere3 5 g.)

 

Pasākuma norise ir atspoguļota arī video:

Ūdens festivāla dienas aktivitātes:

vakara pasākums – lielkoncerts “Ūdens lāse Latgales dvēselei”:

Latgales plānošanas reģions izsaka sirsnīgu pateicību visiem iesaistītajiem Latgales Ūdens festivāla organizēšanā- Preiļu novada pašvaldībai par iespēju šim pasākumam izskanēt Preiļu novada svētku ietvaros, par lielisku pasākuma organizēšanu producentam un SIA “Forte Production” valdes loceklim Jānim Kļaviņam, lielkoncerta režisoram Valdim Pavlovskim, koncerta vadītājam “Citi Zēni” solistam Jānim Pētersonam un visai Forte Production komandai!

Esam gandarīti par paveikto, īpaši priecē pozitīvas atsauksmes no sadarbības partneriem un pasākuma apmeklētājiem!!! Pure Water! Pure Life!

Foto galerija:

 

 

Projektu vadītāja Natālija Kurakina, e-pasts: natalija.kurakina@lpr.gov.lv