“Prāta Vētra” ar iespaidīgu koncertšovu 6.augustā uzstāsies Daugavpilī

Jau 2022.gada 6.augustā “Prāta Vētra” pēc 4 gadu pārtraukuma ar iespaidīgu koncertšovu “Gads bez kalendāra” atgriezīsies Daugavpilī, stadionā “Lokomotīve”. Iepriekš koncerti norisinājās Jelgavā un Valmierā. Kā atzīmē grupas pārstāvji – katrs tūres koncerts ir atšķirīgs, tāpēc arī Daugavpilī noteikti var cerēt uz kāda negaidīta muzikāla viesa piedalīšanos! Tālākie koncerti notiks 13. augustā Ventspilī, Reņķa dārzā un 20. augustā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē.

“Tas bija neaizmirstami! Grūti aprakstīt vārdos sajūtu, ko piedzīvojām, kad ieraudzījām visus, kuri atnākuši, lai dziedātu līdzi, dejotu un priecātos kopā ar mums! Kas par jaudu! Atkal sajutām to dzīvesprieka lādiņu, ko dod būšana kopā ar savējiem, klausītājiem, kurus Latvijā nebijām tik ilgi satikuši. Enerģija uzņemta, lai turpinātu nākamnedēļ Valmierā!” par koncerttūres #gadsbezkalendāra atklāšanas koncertu Jelgavā stāsta Prāta Vētra.

Pēc  “Prāta Vētras” koncerta tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildreisi

Jau šo sestdien 6. augustā Daugavpils stadionā “Lokomotīve” notiks grupas “Prāta Vētra” koncerts. AS “Daugavpils satiksme” informē, ka naktī pēc koncerta tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildreisi.

Naktī no 6. uz 7. augustu tiks nodrošināti sekojoši sabiedriskā transporta papildreisi:

  • autobusa maršrutā Nr. 5 papildreiss ar atiešanas laiku no Autoostas plkst. 00.30, un attiecīgi no galapieturas “Mežciems” plkst. 00.50;
  • autobusa maršrutā Nr. 8 papildreiss ar atiešanas laiku no Autoostas plkst. 00.30 un attiecīgi no galapieturas “Jūdovka” plkst. 01.08;
  • autobusa maršrutā Nr. 10 papildreiss ar atiešanas laiku no Autoostas plkst. 00.10 un attiecīgi no galapieturas “Ruģeļi” plkst. 00.36;
  • autobusa maršrutā Nr. 12 papildreiss ar atiešanas laiku no Autoostas plkst. 00.10 un attiecīgi no galapieturas “Križi” plkst. 00.45;
  • autobusu maršrutā Nr. 17A papildreiss ar atiešanas laiku no Autoostas plkst. 00.30 un attiecīgi no galapieturas “Aveņu iela” plkst. 00.49;
  • papildreisi 1. tramvaja maršrutā ar atiešanas laikiem no pieturas “Jelgavas iela”(centra virzienā): plkst. 22.36, 22,56, 23.36, 23.56, 00.36, 00.56, ar atiešanas laiku no pieturas “Jelgavas iela” (Ķīmiķu mikrorajona virzienā): plkst. 23.08, 23.28, 00.08, 00.28, 01.08, 01.11, 01.28, 01.39. No plkst. 23.25 (no peituras “Butlerova iela”) līdz tramvaju kursēšanas grafika beigām vienvagona un divvagonu tramvaji kursēs pamīšus. Reiss ar atiešanas laiku plkst. 22.35 no pieturas “Butļerova iela” tiks atcelts.
  • papildreisi 3. tramvaja maršrutā ar atiešanas laiku no pieturas “Jelgavas iela” (Cietokšņa virzienā): plkst. 22.13, 23.09, 23.37, 00.33, 01.01, ar atiešanas laiku no pieturas “Jelgavas iela” (Stropu virzienā): plkst. 21.31, 22.27, 22.55, 23.51, 00.19.

Visos koncertos kā īpašais viesis pirms “Prāta Vētras” uzstāsies Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu “SHIPSEA”, lai kopā ar spēcīgu pavadošo mūziķu grupu izstāstītu savu pieredzes stāstu kontrastiem bagātā mūzikas valodā.

“Prāta Vētra” koncerta programmā iekļāvusi gan klausītāju jau iemīļotas grupas melodijas, gan arī jaunā albuma “Gads bez kalendāra” dziesmas. Par koncerttūres skatuves vizuālo konceptu un scenogrāfiju rūpējas Kaspars Roga un Ainars Pastars (“Kompānija NA”), ko papildinās labāko gaismu režisoru un videomākslinieku veidoti krāšņi gaismu un video efekti.

“Mums šajā vasarā būs pieci vasaras vakari kopā ar draugiem un mīļajiem. Neviens mēģinājums nevar aizstāt lielo skatuvi, tādēļ šī koncerttūre, atkalsatikšanās ar mūsu klausītājiem ir ļoti satraucošs mirklis mums pašiem. Tā būs viena iedvesmojoša sadziedāšanās!” tā tūri raksturo grupa “Prāta Vētra”.

Ukraiņi, kurus uz Latviju atvedušas kara bēgļu gaitas, šīs vasaras koncertus var apmeklēt bez maksas. Lai pieteiktos koncerta apmeklējumam, kā arī iepazītos ar koncerta apmeklēšanas noteikumiem, jādodas uz grupas mājaslapu www.pratavetra.lv. Informācija pieejama ukraiņu, krievu, angļu un latviešu valodā.

Biļetes uz koncertiem visā Latvijā pieejamas biļešu tirdzniecības vietnē eKase.lv, TC Spice informācijas centrā, Vienības nama koncertzāles kasē Rīgas ielā 22a un Kultūras pils kasē Smilšu ielā 92. Biļešu cena no EUR 25 līdz 50. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

“Prāta Vētras” komanda aicina internetā iegādātās koncertu biļetes neprintēt, bet gan izmantot iespēju tās saglabāt savā viedierīcē un pie ieejas koncertā uzrādīt digitāli. Iegādājoties biļeti internetā, pieejams arī eKase.lv jaunums – biļešu apdrošināšana sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrība “Balcia Insurance SE”, kas paredz naudas līdzekļu atmaksu, ja uz koncertu nav iespējams ierasties iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ.

 “Prāta Vētras” koncerttūres “Gads bez kalendāra” gatavošanās procesam un aizkulisēm var sekot līdzi grupas sociālajos tīklos Facebook www.facebook.com/BrainStormLV, Instagram www.instagram.com/brainstormofficial/ un mājaslapā www.pratavetra.lv.

Foto: Krists Luhaers, Dāvis Dambenieks un Inga Bitere no Prāta Vētras koncerttūres #gadsbezkalendāra Jelgavā un Valmierā!

Papildu informācija:

Aija Auškāpa

aija@brainstorm.lv