21.septembrī notiks Eiropas Pilsoņu balvas 2022 pasniegšanas svinīgā ceremonija

21.septembrī plkst. 11:00 aicinām Jūs pievienoties tiešraidē Eiropas Pilsoņu balvas 2022 pasniegšanas svinīgajai ceremonijai un iedvesmas sarunām “No brīvprātīgā līdz varoņdarbam!”.

Tiešraidi varēs vērot Eiropas Parlamenta Latvijā FB kontā.

Pasākumā pasniegsim Eiropas Pilsoņu balvas 2022 medaļu nodibinājumam “Hospiss LV” par pilotprojektu, sniedzot aprūpes palīdzību onkoloģijas pacientiem cieņpilnai aiziešanai. Dzirdēsim arī iedvesmas stāstus par to, kādēļ ir vērts kļūt par brīvprātīgo, kāda veida brīvprātīgo darbs šobrīd ir “modē” un cik svarīgs tas ir sabiedrībai kopumā.

Iedvesmas sarunās piedalīsies:

  • Ilze Zosule un Lienīte Ansone, Hospiss LV brīvprātīgās
  • Ints Teterovskis, Brīvprātīgie.lv vadītājs
  • Dāniels Liecis, Latvijas Jaunatnes padomes valdes loceklis, Eiropas brīvprātīgo kopienas mesesamkopa.eu aktīvists

Pasākumu vadīs:

  • Kārlis Bardelis, pasaules apceļotājs, ziedojumu akcijas “Airē māju”  rīkotājs, lai uzceltu pirmo hospisa māju Latvijā, un
  • Maija Bērtiņa, izvirzīja “Hospiss LV” kandidatūru Eiropas Pilsoņu balvai.

Skatītājus ar muzikālu priekšnesumu iedvesmos dziesmu autore un dziedātāja MONTA.

Par Eiropas Pilsoņu balvu

Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko Eiropas Parlaments piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvu tāpat piešķir par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības – cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

Marta Rībele, Eiropas Parlamenta biroja Latvija vadītāja

Papildu informācija: Elvīra Lapsa, 29184145, elvira.lapsa@europarl.europa.eu