Pasākuma DIGITALIZĀCIJAS DIENA LATGALĒ galvenās atziņas – nepalaist garām iespējas

Otrdien, 22. martā, Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Latvijas IT klasteri (www.itbaltic.com/) organizēja pasākumu Digitalizācijas diena Latgalē”, kas notika Eiropas Digitālās nedēļas Latvijā ietvaros. Interesi pasākumam izrādīja vairāk kā 90 dalībnieku – gan Latgales reģiona uzņēmēji, gan reģiona pašvaldību, to kapitālsabiedrību pārstāvji. Speciālisti IT sfērā un uzņēmumu digitālajā transformācijā iepazīstināja klātesošos ar šīs jomas aktualitātēm  un finansējuma iespējām dažādiem uzņēmumu digitalizācijas projektiem, kā arī piedāvāja iespēju tikties ar viņiem tiešsaistē, lai šos projektus kopīgi varētu realizēt. Ir zināms, ka jau šī gada laikā Latvijas uzņēmumiem būs pieejams Eiropas Savienības finansējums digitālai transformācijai vairāk kā 100 miljonu EUR apmērā. Piedāvātās atbalsta programmas ir visaptverošas un pakārtotas tieši uzņēmējdarbības konkurētspējas celšanai, tāpēc ir svarīgi, lai šīs iespējas netiktu palaistas garām.

Pasākumu atklāja Inese Mūrniece, Latvijas IT klastera projektu vadītāja, kura pastāstīja par uzņēmumu digitalizācijas būtību, kā arī par to, kur atrodas Latvija digitalizācijas jautājumos salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. No Cēsu digitalizācijas centra pārstāvja Aleksandra Ļubinska klātesošie uzzināja, kā uzlabot savu biznesu, izmantojot modernus IT risinājumus.

Dienas turpinājumā vārds tika dots digitalizācijas speciālistiem. Starp ekspertiem, kas uzrunāja pasākuma dalībniekus, ir vadošo Latvijas IT uzņēmumu pārstāvji:  Elvis Kvalbergs no Excellent Latvia, Oskars Gūtmanis no Advangrid, Didizis Kalējs no Garmtech, Artūrs Seilis no Mak It, Artis Prāmnieks no CatchSmart, Oskars Vismanis no Elektronikas un datorzinātņu institūta. Tika aprakstīti gan iespējami risinājumi uzņēmumu digitālajai transformācijai, gan reāli piemēri, kā procesu digitalizācija palīdzēja būtiski samazināt uzņēmumu izmaksas.

Pēdējā Digitalizācijas dienas blokā Ilze Raudiņa, Latvijas IT klasteris,  informēja par atbalsta iespējām procesu digitalizācijai. Savukārt, Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins pastāstīja, kādu atbalstu Latgales uzņēmējiem sniedz Latgales plānošanas reģions un Latgales uzņēmējdarbības centrs.

Pasākuma turpinājumā – līdz pat vēlai pēcpusdienai tā dalībnieki varēja satikties tiešsaistē ar IT jomas ekspertiem, lai aci pret aci pārrunātu esoša uzņēmuma digitālās transformācijas un procesu optimizācijas iespējas.

Paldies visiem uzņēmējiem, ekspertiem un pašvaldību pārstāvjiem par piedalīšanos pasākumā, pirmais solis pretī Latgales reģiona uzņēmējdarbības digitalizācijai ir sperts.

Informāciju sagatavoja Latgales uzņēmējdarbības centrs