Nācaretē atklāta un iesvētīta Aglonas Dievmātes svētbildes mozaīka

29. novembrī plkst. 14.00, klātesot Latvijas valsts prezidentam ar kundzi, Latvijas vēstniecei pie Svētā Krēsla, Latvijas vēstniekam Izraēlā, Latvijas valsts delegācijas locekļiem, garīdzniekiem un svētceļniekiem, Nācaretē tika atklāta un iesvētīta Aglonas Dievmātes mozaīka.
Aglonas Dievmātes mozaīku ir veidojuši Jērikas mozaīku izgatavošanas darbnīcas meistari. Par to, lai Pasludināšanas bazilikā Nācaretē būtu Dievmāte no Latvijas, rūpējās Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļa. Tās vadītājs Jānis Smelters savulaik norādīja, ka jau ilgu laiku svētceļnieki no Latvijas ilgojās, lai Nācaretē būtu arī Dievmātes mozaīka no Latvijas. Pateicoties ziedotāju atbalstam šis sapnis ir piepildījies, un „plāksnīte pie mozaīkas vēstīs mūsu valsts nosaukumu – Latvija“. Mozaīka papildinās bazilikas āra galeriju, kurā jau atrodas Dievmātes atainojumi no dažādām pasaules valstīm.

Mēģinājums atklāt Nācaretē Dievmātes mozaīku bija jau 2020. gadā, toreiz gan atklāšanu nācās pārcelt dēļ Covid-19 pandēmijas. Vēl viena iecere bija mozaīku atklāt 2022. gada pavasarī, bet Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ arī to nācās pārcelt. Un tikai 2022. gada 29. novembrī, klātesot kuplam svētceļnieku skaitam no Latvijas, to ir izdevies īstenot.

Svinīgā pasākumā notika arī Latvijas veltīšana Dievmātei, līdzīgi kā 1215. gadā Romā un 2015. gadā Aglonā.

Plašāk šeit: www.katedrale.lv/index.php?id=25029