Ludzas novadā paplašina aktīvās atpūtas iespējas

Ludzas novadā nupat realizēts projekts “Skeitparka konstrukciju iegāde un uzstādīšana Kārsavas un Zilupes pilsētās, Ludzas novadā”, kā rezultātā abās pilsētās izveidoti publiski pieejami skeitparki. Savukārt rūpējoties par tiem, kas karstā laikā meklē veldzi tuvējās ūdenstilpēs, Ludzas novada pašvaldība turpina labiekārtot novada publiskās peldvietas.

Dažādojot sporta un aktīvās atpūtas iespējas vietējiem iedzīvotājiem, gan arī viesiem, Kārsavā un Zilupē izveidoti publiski pieejami skeitparki. Zilupē tas atrodas Meža ielā, līdzās tirgus laukumam, savukārt Kārsavā – Vienības ielā, blakus nesen atklātajam kultūrvēstures centram “Līču mājas”.

Ināra Silicka Ludzas novada domes priekšsēdētāja 1. vietniece

Visi, kuri ir apciemojuši Kārsavu, ir ievērojuši, ka mums neviļus veidojas “otrs pilsētas centrs”. Pirmais, protams, ir dome, baznīca, parks, kultūras nams un otrs tiek pilnveidots šinī vietā, ko labiekārtojam pakāpeniski, pa posmiemGalvenais uzsvars likts uz to, lai bērni būtu fiziski aktīvi, šeit ir viss, kas tam ir nepieciešams. Un cerēsim, ka tas bērnus aizvien vairāk piesaistīs pavadīt brīvo laiku te, ārā, ar fiziskām aktivitātēm, nevis sēžot pie datora vai  telefona.

Abu skeitparku konstrukciju iegāde bija iespējama, pateicoties apstiprinātajam projektam Lauku atbalsta dienestā. Tā kopējās izmaksas ir teju 33 tūkstoši eiro, no kuriem Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējums ir vien nedaudz vairāk nekā 3 tūkstoši eiro. Ideja par publiski pieejamu skeitparku izveidi nākusi no pašiem Kārsavas un Zilupes jauniešiem pirms vairākiem gadiem – vēl pirms apvienošanās Ludzas novadā.

Ināra Silicka Ludzas novada domes priekšsēdētāja 1. vietniece

Dažādu apstākļu dēļ pirms tam netikām rindā Lauku atbalsta dienetsa (LAD) projektos, bet tagad, apvienojotiestātad, kopīgi – jaunajā novadā, Ludzas novadā, šo ideju, šo jauniešu vēlmi atcerējāmies un piedalījāmies izsludinātajā projektā. Un tika īstenots šis LAD projekts ar tendenci pusaudžu brīvā laika lietderīgai pavadīšanai.

Labiekārtota un pievilcīgāka vide radīta arī peldēties gribētājiem. Tā kā Ludzas novads ir bagāts ar ūdenstilpēm, peldvietām ik gadu tiek pievērsta īpaša vērība.

Sergejs Jakovļevs Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors

Nesen tika uzstādītas laipas Ludzas pilsētā Dunakļu ielas rajonā. Tāpat ir uzstādītas laipas ciematos Pilda un Vecslabadā, Ludzas novadāIr uzstādītas ģērbtuves, atjaunotas jau no seniem laikiem “aizlaistā” Dunakļu ielas pludmale . Tāpat Vecslabadā un Pildas ciematā ir izstādīti soli, ģērbtuves un galdi. Tas ir pašvaldības finansējumsGribu atgādināt iedzīvotājiem, lai viņi rūpīgi un saudzīgi izturas pret izveidoto infrastruktūru un ievēro drošības noteikumus uz ūdens.

Aktīvās atpūtas iespējas dabā Ludzas novadā tiks paplašinātas arī turpmāk. Jau šogad iecerēts sakopt vēl vienu posmu Šņitkas upes krastos Kārsavā, izveidojot jaunas pastaigu takas.

Informācijas avots: lrtv.lv/