Ludzā aicina iesaistīties projektā “Šalle Latvijai”

No 21. līdz 24. februārim Ludzas novada iedzīvotāji varēs iesaistīties projektā “Šalle Latvijai”. Tā mērķis ir rokadīšanas un mašīnas adīšanas tehnikā, viena gada garumā, radīt unikālu adījumu – šalli, kas savā neatkārtojamā veidā atspoguļotu visas Latvijas adītāju prasmes, katra novada individuālo krāsu un rakstu izpratni. Vienot iedzīvotājus kopīgam mērķim, nodot adīšanas prasmes no paaudzes uz paaudzi, apzinoties un novērtējot katra ieguldījumu.

Kopā ar adījumu ceļo albums, kurā katrs, kurš vēlas varēs veikt ierakstu, atzīmējot datumu, kad adījums pie viņiem nonācis, kā arī ierakstīt novēlējumu Latvijai, vai uzmundrināt nākošos adītājus, vai arī varēs ierakstīt, kāds raksts un krāsa tiks ieadīts kopējā šallē un kāda emocionālā, etnogrāfiskā vai cita nozīme ir izvēlētajam rakstam un/ vai krāsai.

Šalle ceļo pa visu Latviju. Ludzā akcijai varēs pievienoties Ludzas novada bibliotēkas 3. stāvā. Ludzas novadā projekta “Šalle Latvijai” posmu organizē adīšanas klubs “Musturprieks” sadarbībā ar Ludzas novada bibliotēku. Visiem interesentiem būs iespēja apskatīt grāmatu un citu materiālu izstādi par adīšanas tematiku no bibliotēkas krājumiem.

Lai ievērotu epidemioloģiskās drošības prasības un korekti saplānotu laikus, lūdzu, tos, kurus interesē projekta aktivitāte, pieteikties zvanot uz 65781191 un rezervēt sev izdevīgo laiku 2022. gada 21. – 24. februārī no pl 9:00 līdz 17:00.

Adāmadatas līdzi ņemt nevajag. Ja ir jautājumi par projekta realizācijas gaitu, lūdzu, zvaniet Evitai 29343713.