LSM: Izglītības projektu «Mācītspēks» absolvē pirmie 73 skolotāji

2022. gada jūnijā divu gadu projektu absolvējuši pirmie 73 vispārējās izglītības skolotāji, kuri turpina mācīt visdažādākos priekšmetus Rīgā un citos Latvijas reģionos. Savukārt nedēļas beigās, 15. jūlijā, vasaras mācības klātienē un attālināti uzsāks vēl 83 jaunie profesionāļi ar augstāko izglītību, kuri vēlas kļūt par pedagogiem, informēja projekta pārstāvji.

Divu gadu laikā par projektu “Mācītspēks” interesi izrādījuši teju 4000 cilvēki, savukārt pieteikušies dalībai projektā un pēc tam arī divu kārtu rūpīgo atlasi izturējis ir kopumā 221 interesents. Kopumā 95% pirmā un otrā gada dalībnieku ir apmierināti ar savu dalību un pieredzi projektā un novērtē šādu darba vidē balstītu konceptu. No 98 dalībniekiem, kuri uzsāka intensīvās apmācības 2020. gadā, 73 ir pabeiguši un ieguvuši gan skolotāja kvalifikāciju, gan apliecinājumu par profesionālās pilnveides programmas apguvi. 11 jaunie skolotāji ir studiju pārtraukumā ar iespēju atgriezties.

“Mācītspēks” pirmā gada absolventi jau strādā visā Latvijā: 43 skolotāji ir Rīgā un Rīgas reģionā, 14 – Kurzemē, seši – Zemgalē, pieci Latgalē un pieci – Vidzemē. 81% no jaunajiem pedagogiem skaidri zina, ka turpinās savu darbu skolā un sevi turpmākos gadus redz izglītības jomā. Skolas izrāda ļoti lielu interesi un vēlmi uzņemt “Mācītspēks” dalībniekus – divos gados vairāk nekā 350 skolas pieteikušas aptuveni 1500 vakances.

UZZIŅAI:

Projektu “Mācītspēks” īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums “Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Pieteikuma anketa un plašāka informācija par projektu “Mācītspēks” un citām pedagoģijas studiju iespējām pieejama www.esiskolotajs.lv.

Avots: LSM.LV, Autori: LSM.lv Bērnu satura redakcija